GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο αντιφασισμός είναι το χειρότερο προϊόν του φασισμού»!

" Ο πόλεμος είναι εναντίον των εργαζομένων! Όχι στις κυβερνήσεις των ιμπεριαλιστών! Κάτω τα χέρια από τη Συρία κι από το Ιράν...

"Ο πόλεμος είναι εναντίον των εργαζομένων!
Όχι στις κυβερνήσεις των ιμπεριαλιστών!
Κάτω τα χέρια από τη Συρία κι από το Ιράν!
Αντιπολεμική Επιτροπή Μιλάνου"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Αυτός που έχει παραιτηθεί από τη γη του έχει...
αποποιηθεί τον Θεό του»
Φιόντορ Μιχάηλοβιτς Ντοστογιέφσκι (1821 - 1881), Ο ηλίθιος

(Α' Μέρος): Βραχυκυκλωμένη "αριστερά” ή ο “ιός” της παγκοσμιοποίησης;

Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, από βάσεις που διατηρούν σε εδάφη της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας που εναντίον κάθε αρχή διεθνούς δικαίου κατέχουν μαζί με τους Τσέτες (Κούρδους). Βομβαρδισμός Εθνοκάθαρσης του "ανθρωπιστικού ιμπεριαλισμού", της "ηθικής" κι "εξαγωγής δημοκρατίας"... αρχόμενος από το "θεραπευτικό" δολοφονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας.

Οι ΗΠΑ δικαιολογούν τους βομβαρδισμούς ως εξής: «Οι δυνάμεις του Άσαντ προσπαθούσαν να φθάσουν και να κατακτήσουν τις πετρελαιοπηγές».

Η δημοσιογραφική πορνεία που απλώς αναμεταδίδει τα Δελτία Τύπου των μυστικών υπηρεσιών του ΝΑΤΟ "σφυρίζει αδιάφορα" και προσπερνάει το γεγονός -λες κι αγνοούν- πως οι πετρελαιοπηγές βρίσκονται εντός του κυρίαρχου εδάφους της Συρίας και δεν ανήκουν στις ΗΠΑ.

Ο Τζωρτζ Όργουελ ήταν ερασιτέχνης!

Οι δυνάμεις της αριστεράς που δεν έχει ενσωματωθεί κι εξαγοραστεί από το υπερεθνικό κεφάλαιο διαδηλώνουν σ' ολόκληρο τον κόσμο. Οι ανυπόταχτες χώρες του πλανήτη και κόμματα στηρίζουν τη νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας, που αντιστέκεται νικηφόρα στην ιμπεριαλιστική επίθεση.

Στην Ελλάδα όλα τα κόμματα και κινήματα που αυτοπροσδιορίζονται ως "αριστερά" διαδηλώνουν για τους Κούρδους (αποσιωπούν την ύπαρξη των 14 αμερικάνικων βάσεων σε εδάφη που κατέχουν οι σύμμαχοι των ΗΠΑ Κούρδοι κι από όπου βομβαρδίστηκαν οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας), με κεντρικό σύνθημα "Σταματήστε τη γενοκτονία στο ΑΦΡΙΝ -Λευτεριά στο Κουρδιστάν". Η αυτοπροσδιοριζόμενη ως "αριστερά" διαδηλώνει για να δημιουργηθεί "Κουρδιστάν" στη γη μιας άλλης χώρας που τους φιλοξένησε και προστάτευσε τους Κούρδους.

Ταυτοχρόνως η αυτοπροσδιοριζόμενη ως "αριστερά" δηλώνει τα αντιφασιστικά και αντιεθνικιστικά της "δικαιωματικά" χαρακτηριστικά καλώντας τον ελληνικό λαό να μην συμμετέχει στα ακροδεξιά ή και φασιστικά "καρναβάλια", τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας και την εναντίωση στη διπλή ονομασία των Σκοπίων.

Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου...
Ορισμένοι "αριστεροί" υπερεπαναστάτες προχωρούν περισσότερο τον "αντιφασιστικό-αντιεθνικιστικό" τους αγώνα και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον "δίκαιο αγώνα" των Σκοπίων.

Αντιφασίστες απόντος του φασισμού και η δικαιολογία για να μην είναι αντιιμπεριαλιστές κι εναντίον του υπερεθνικού κεφαλαίου. Αυτό είναι το καλά κρυμμένο μυστικό των "αριστερών" υπαλλήλων του κεφαλαίου. Στηρίζουν τον απόλυτο καπιταλισμό στο όνομα του αντιφασισμού.

Ο μεγάλος κομμουνιστής ηγέτης Αμαντέο Μπορντίγκα τόνιζε:
«Ο αντιφασισμός είναι το χειρότερο προϊόν του φασισμού» (Amadeo Bordiga: «L’antifascismo è il peggior prodotto del fascismo», σε Terrorismo o rivoluzione e altri scritti, Γένοβα 1973). Ο ιδρυτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, στέλεχος της 3ης Διεθνούς, με σκληρούς αγώνες εναντίον της μασονίας που χάραξαν την πολιτική του δράση και ιδεολογικός-πνευματικός πατέρας του Αντόνιο Γκράμσι, που τον διαδέχθηκε στην ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος, σήμερα δικαιώνεται.

Ο συγγραφέας, δραματουργός, ποιητής, δημοσιογράφος Ennio Flaiano, κορυφαίος διανοούμενος, ο δημιουργός του μεγάλου σκηνοθέτη Federico Fellini  και των αριστουργηματικών κινηματογραφικών ταινιών La Strada (1954), La Dolce Vita (1960), (1963) κ.α.π., εξιδείκευσε τις θέσεις του Amadeo Bordiga:
«Οι φασίστες διαχωρίζονται σε δύο είδη: τους φασίστες και τους αντιφασίστες. Ίδιες μέθοδοι, ίδια μισαλλοδοξία, ίδια σαθρότητα».

«Το πιο όμορφο δείγμα φασισμού που μπορεί κάποιος να συναντήσει, είναι αυτό του σημερινού αποκλειστικού μαχητικού αντιφασίστα που χαρακτηρίζει φασίστες αυτούς που δεν ταυτίζονται μαζί του».
Leonardo Sciascia
 Από: Δεν είμαι αντιφασίστας!


Γράφει ο Pier Paolo Pasolini πριν 45 ολόκληρα χρόνια:
«Αναρωτιέμαι, αγαπητέ Alberto, αν αυτός ο θυμωμένος αντιφασισμός που βρίσκει σήμερα, με τελειωμένο τον φασισμό, διέξοδο εκτόνωσης στις πλατείες, δεν είναι κατά βάθος ένα όπλο αποπροσανατολισμού που...»
Η συνέχεια και περισσότερα: ΕΔΩ


Σήμερα, αυτές τις ώρες, η Συρία μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ -για τα θύματα των βομβαρδισμών, τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους... δεν γίνεται καμία αναφορά από τα ΜΜΕ, την αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία- έχουν εξαπολύσει επίθεση και οι σιωνιστές του κατοχικού καθεστώτος απαρτχάιντ της Παλαιστίνης. Τα πανάκριβα και υποτίθεται άριστα αμερικάνικα αεροσκάφη καταρρίπτονται (διαπιστωμένα, ένα  F-16 κι ένα F-15 καταρρίφθηκαν), αλλά και οι πύραυλοι που εξαπολύουν οι σιωνιστές αντιμετωπίζονται από την Συριακή αεράμυνα.

Η λεγόμενη "ελληνική αριστερά" σιωπά ένοχα και συγχρόνως δίνει τους δικούς της "αντιφασιστικούς" και "αντιεθνικιστικούς" αγώνες.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας, ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής José Ramón Balaguer, τονίζει:
«Η Κούβα θα είναι πάντα στο πλευρό της Συρίας... Οι θυσίες κι αποφασιστικότητα του λαού της Συρίας και η σοφία της Συριακής ηγεσίας θα σταματήσουν τη συνωμοσία... δίνουν δείγματα του νέου παγκόσμιου πλαισίου ανεξαρτησίας...»

Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, η Βολιβία, οι ανυπότακτες χώρες της Λατινικής Αμερικής, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, το Ιράν, ο Λίβανος, η Αλγερία στο πλευρό του "αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ". Η Κίνα κι η Ρωσία προειδοποιούν...
Η "ελληνική αριστερά" περί άλλων τυρβάζει... Έχει τις "αντιεθνισκιστικές" κι "αντιφασιστικές" της ανησυχίες, ανησυχεί και διαδηλώνει για τεμαχισμό, διχοτόμηση της Συρίας και "Κουρδιστάν".
 
Η ευρωπαϊκή αριστερά που δεν έχει ενσωματωθεί κι εξαγοραστεί από τον Σόρος δίνει τη συμπαράσταση που οφείλει στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του λαού της Συρίας. Τα κομμουνιστικά κόμματα της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, παντού όπου τα κόμματα και κινήματα της αριστεράς δεν είναι εξαρτημένα από τους ιμπεριαλιστές δείχνουν την αλληλεγγύη τους.
Ενδεικτικά:


Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας για τη Συρία:
«ΣΥΡΙΑ: ΟΙ ΗΠΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ. ΤΟ ΚΚΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΣΑΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ...»

Πέρασαν τέσσερις (4) ημέρες από τους αμερικάνικους βομβαρδισμούς κι η νεκρική σιωπή κυριαρχεί. Η "αριστερά" έχει μεγαλύτερες προτεραιότητες: Κουρδιστάν, αντιφασισμό-αντιεθνικισμό. Το ΚΚΕ, έστω για συμπαράσταση στο αδελφό Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας που συμμετέχει με υπουργούς στην κυβέρνηση Άσαντ, θα το δούμε στους δρόμους; Πως θα εκφράσει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη; Πως θα διαχωρίσει τη θέση του από την υποταγμένη "αριστερά"; Πιθανώς με μια γενικόλογη ανακοίνωση ξεκαρφώματος περί λαών και ιμπεριαλισμών; Τι συμβαίνει; Ισαποστάκηδες κι αυτοί; (Τι θέλει και πού το πάει το ΚΚΕ;)

Ποιους εξυπηρετεί ο σημερινός "αντιφασισμός";

Στη γειτονική Ιταλία που προσέρχεται στις κάλπες στις 4 Μάρτη και η πολιτική λιτότητας εξαθλιώνει το λαό, η ιταλική "αριστερά" (εξαιρουμένου του ΚΚΙ) με τα αδελφά κόμματα και δικαιωματικά κινήματα των ελληνικών (ΣΥΡΙΖΑ, ΛαΕ, ανταρσυα κι όλα τα υπόλοιπα), είναι ήδη δρομολογημένη.

Χθες το απόγευμα στη Macerata μια "μεγάλη παλλαϊκή αντιφασιστική και αντιρατσιστική διαδήλωση" -έτσι την περιγράφει το σύνολο των ιταλικών ΜΜΕ. Αφορμή; Βιαιοπραγίες εναντίον παράνομων "μεταναστών" (χωρίς άδεια παραμονής, άσυλο, απέλαση κ.λ.π.). Όπως θα μεταδώσουν και τα δικά μας ΜΜΕ, συνθήματα εναντίον του μίσους, του ρατσισμού, του φασισμού από κόμματα, συλλόγους, κοινωνικές καταλήψεις, συνδικάτα, απλούς πολίτες και "φιλάνθρωπες" ΜΚΟ.

Με τον ιταλικό λαό στην εξαθλίωση από την "αριστερή" κυβέρνηση Τζεντιλόνι (διάδοχος του Ρεντζι), ας δούμε το περιεχόμενο, το ιδεολογικό στίγμα αυτής της κινητοποίησης της "αριστεράς", ώστε να μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα για τον ιδεολογικό της προσανατολισμό:
"Ξένοι [μετανάστες] μην μας αφήνετε μόνους με τους φασίστες"

"Το μουνί μου λέει όχι στο φασισμό"

Φωτεινά κι εμπνευσμένα μυαλά της "αριστεράς", γεμάτα "αντιφασιστική διανόηση" για τον "ευρωπαϊκό πατριωτισμό", τα "ανοικτά σύνορα", την προσέλκυση μεταναστών για να λυθεί το δημογραφικό κι άλλα που ήδη αναπαράγει η εγχώρια "αριστερά"... Ακριβώς στις διδαχές του Μαρξισμού Λενινισμού...
«Να κάνετε το Έθνος υπόθεση του Λαού
κι η υπόθεση του Λαού θα είναι εκείνη του Έθνους»
Vladimir Lenin
(συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση