PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Τι θέλει και πού το πάει το ΚΚΕ;

Share it:
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Να κάνετε το Έθνος υπόθεση του Λαού
κι η υπόθεση του...
Λαού θα είναι εκείνη του Έθνους»
Vladimir Lenin
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι σήμερα η μοναδική πολιτική δύναμη που διαθέτει σαφώς όλες τις προϋποθέσεις για μια εκτόξευση της εκλογικής του δύναμης που δεν θα έχει προηγούμενο, δεδομένης της πλήρους υποταγής του εγχώριου πολιτικού συστήματος στο διευθυντήριο, με αποχρώσεις "αντιπαραθέσεων" στην "καλύτερη διαχείριση" της υποδούλωσης.
Η ΛαΕ έχει χρεωθεί ανεπανόρθωτα την οικειοποίηση των μνημονίων 1 και 2, με προοπτική μια "καλύτερη συμφωνία" (δηλαδή "αριστερό" μνημόνιο). Η χρυσή αυγή είναι αναπόσπαστο συστημικό τμήμα της πολιτικής σκηνής, κατασκεύασμα του υπερεθνικού κεφαλαίου, ώστε να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν ως άλλοθι, δικαιολογία συσπείρωσης σε δήθεν "αντιφασιστική" κατεύθυνση του υποταγμένου πολιτικού συστήματος, που υποκριτικά βάπτισαν "Συνταγματικό τόξο" όλα τα πολιτικά κόμματα που παραβίασαν και παραβιάζουν βίαια το αστικό δικό τους Σύνταγμα.
Με αφορμή τη σημερινή τη διεθνιστική εκδήλωση με θέμα «100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση», που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, ορισμένες επισημάνσεις που κάτι θέλουν να μας πουν και φυσικά παραμένουν χωρίς διευκρινήσεις μέσα σε μια ομιχλώδη κι ασαφή πολιτική στάση από μέρους του ΚΚΕ και μας "βασανίζουν" εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.
Θα παραθέσουμε ορισμένες πολιτικές του ΚΚΕ -όσο σύντομα μπορούμε- που χαρακτηρίζουν τουλάχιστον "ασάφειες", αλλά ταυτόχρονα επιτρέπουν να εξάγονται συμπεράσματα διγλωσσίας ή ακόμη και αποσιώπησης κεντρικών πολιτικών ζητημάτων, που χρήζουν απαντήσεων.
1). Κυπριακό
Οι θέσεις του ΚΚΕ για το Κυπριακό, όπως διατυπώθηκαν από την Κ.Ε. του κόμματος και προκάλεσαν την ενδοτική ηγεσία του ΑΚΕΛ, παραμένουν χωρίς καμία αξιοποίηση σε πολιτικό και μαζικό επίπεδο. Συνάμα δεν αναδεικνύεται καθόλου η "κοινή διακήρυξη για την προώθηση του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed ανάμεσα σε Ελλάδα - Κύπρο - Ιταλία", που ουσιαστικά είναι μια κλοπή του ορυκτού πλούτου της Παλαιστίνης.
2). Μεταναστευτικό
Στη σημερινή Διεθνιστική Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100  χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση ήταν καλεσμένο και το Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα (υποχρεωτική αλλαγή του τίτλου Κομμουνιστικό Κόμμα με αντικομουνιστική νομοθεσία του 2013 που απαγορεύει τη δράση κομμουνιστικού κόμματος) και μίλησε η Μαρίνα Πιλάεβα, μέλος της  ΚΕ και Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του κόμματος.
Ποια είναι η θέση των Ούγγρων κομμουνιστών για το μεταναστευτικό και την περιβόητη πολιτική των "ανοικτών συνόρων";

Gyula Thürmer, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουγγαρίας (εδώ μπορούμε να γράφουμε ακόμη, για την ώρα, την πραγματική ονομασία του κόμματος κι όχι Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα):
«Εμείς πιστεύουμε πως η πρόσκληση μεταναστών στην Ευρώπη είναι τεράστιο λάθος. Είναι μια τραγωδία και γι' αυτό υποστηρίζουμε τον Βίκτορ Όρμπαν [τωρινός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας  και μάλιστα ηγέτης της δεξιάς] στην υπεράσπιση των συνόρων της Ουγγαρίας, της ταυτότητάς μας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η αριστερά της δύσης εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει ηγεσίες υπέρ των εργαζομένων, αλλά ηγέτες που εκφράζουν τους καπιταλιστές, αδίστακτους dealmakers και χωρίς καμία σχέση, απόμακρους, από τα προβλήματα του λαού. Γι' αυτό αυτοί είναι υπέρ της μετανάστευσης. Δεν είναι τυχαίο πως στην Αυστρία οι εργατικές ψήφοι δεν πήγαν στην αριστερά, αλλά το λαϊκίστικο κόμμα FPOE. Εμείς είμαστε κομμουνιστές παλιάς εποχής και συνεπώς πιστεύουμε πως τα προβλήματα των μεταναστών επιλύονται στο σπίτι τους κι όχι με την εισαγωγή τους στην Ευρώπη».
Μια ξεκάθαρη μαρξιστική αντίληψη και τοποθέτηση που δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη πολιτική του ΚΚΕ, αλλά ακόμη περισσότερο με τις θέσεις της ευρωπαϊκής κοσμοπολίτικης "αριστεράς", των "Radical chic".
3) Ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας Α'
Στις 11 και 12 Σεπτέμβρη 2017 πραγματοποιήθηκε ένα Συνδικαλιστικό Συνέδριο στη Δαμασκό της Συρίας με θέμα "Αλληλεγγύη με το λαό της Συρίας και τους εργαζόμενους, εναντίον της τρομοκρατίας, του εμπάργκο και τις πολιτικές της ιμπεριαλιστικής επίθεσης” και συμμετείχαν 250 συνδικαλιστές από ολόκληρο τον κόσμο εκ των οποίων 70 από την Ευρώπη. Από την Ελλάδα συμμετείχε το ΠΑΜΕ (πρόσκειται στο ΚΚΕ). 
Σ' ολόκληρο τον κόσμο τα πορίσματα του Συνδικαλιστικού Συνεδρίου της Δαμασκού έγιναν κυρίαρχο ζήτημα στις χώρες που συμμετείχαν. Μάλιστα όλα τα συνδικάτα κάνουν αναφορά στην ομιλία-τοποθέτηση του Γιώργου Μαυρίκου.
Γιατί στην Ελλάδα το θέμα πέρασε στα ψιλά από το ΚΚΕ; Η "μεγαλύτερη" αναφορά σ' αυτό το παγκόσμιο Συνέδριο αλληλεγγύης στη Συρία, στο "Ριζοσπάστη" με μια περίληψη:  "Καθήκον των συνδικάτων να ορθώσουν τείχος αλληλεγγύης κόντρα στον ιμπεριαλισμό"
Ποιους μπορεί να ενοχλούν οι αποφάσεις του Συνεδρίου της Δαμασκού για το "μεταναστευτικό", τη στήριξη της κυβέρνησης Άσαντ (συμμετέχουν και τα δύο κομμουνιστικά κόμματα της Συρίας), η ομιλία του Μαυρίκου και αποσιωπήθηκαν;
Προσκλήθηκε στη σημερινή Διεθνιστική Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100  χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση ο Αμάρ Μπαγκντάς, Γενικός Γραμματέας του αδελφού κόμματος του ΚΚΕ, του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας που συμμετέχει στην κυβέρνηση Άσαντ;
3) Ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας B'
Να σταματήσουμε την επίθεση εναντίον της Συρίας και την ιμπεριαλιστική απειλή! (End the aggression against Syria and the imperialist threat!). Αυτή ήταν η δήλωση της Socorro Gomes, της Προέδρου του  Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης - ΠΣΕ θα έπρεπε να απσχολήσει τα διεθνή ΜΜΕ (Ιούλη 2017), αλλά η "δημοσιογραφία" περί άλλων τυρβάζει.
Το "περίεργο" που γεννά απορίες;
Στην Ελλάδα, μέλος του  Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης - ΠΣΕ είναι η ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη - ΕΕΔΥΕ) που πρόσκειται στο ΚΚΕ και πρόεδρος της διατέλεσε κι ο Ευάγγελος Μαχαίρας (1990 - 93).
Η μοναδική ανακοίνωση της παγκόσμιας οργάνωσης και της προέδρου της που αποσιωπήθηκε από την ΕΕΔΥΕ -λες και δεν έγινε ποτέ- ήταν αυτή που καταδίκαζε την ιμπεριαλιστική απειλή εναντίον της Συρίας και στήριζε την κυβέρνηση Άσαντ.
Τυχαίο γεγονός, σύμπτωση;
Μήπως κάτι συμβαίνει;
Share it:

Γνώμες

Διεθνή

Ευρώπη

Θέματα

ΚΚΕ

Κλειτσίκας

Κοινωνία

Συρία

Σχολιάστε το άρθρο:

2 comments:

 1. Σωστός και Επίκαιρος ο Λένιν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατί δεν το λέτε ξεκάθαρα κύριε Νίκο Κλειτσίκα;

  Το κκε είναι αναπόσπαστο συστημικό τμήμα της πολιτικής σκηνής. Θέλετε κανένα σεντόνι με αποδείξεις (ή δεν υπάρχει;) για να δείτε ότι κράζει από παντού.
  Στα σημεία: Από την περιφρούρηση της βουλής μην και τυχόν μπεί ο κόσμος, την στάση του στο δημοψήφισμα όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα αλλά και στην Αγγλία, απολυμένοι 902, η παπαρήγα με LEXUS η οποία όπως και τα χρήματα του μισθού της (συν των άλλων βουλευτών των κκε) είναι ματωμένα χρήματα του Ελληνικού λαού κυριολεκτικά.. τα οποία δεν έχουν κανένα μα κανένα πρόβλημα να τα παντελονιάζουν, είχε τονίσει ότι το εθνικό νόμισμα είναι καταστροφή για τη χώρα ότι δηλαδή όλα τα παπαγαλάκια-υπάλληλοι του συστήματος, έσπασε την αγροτική κινητοποίηση που είχε γίνει και ο εργατοπατέρας του κκε Βαγγέλης Μπούτας μας άφησε παρακαταθήκη τα τσιπουράκια που έπινε ξέρετε με ποιόν... το γιατί υπάρχει στην βουλή είναι πλέον γνωστό (νομιμοποίηση της κυβέρνησης των μνημονίων σαν αναπόσπαστο συστημικό τμήμα της πολιτικής σκηνής που είναι), υπέρ της νομιμοποίησης όλων των μεταναστών και να τρέχει και στα σχολεία να δίνει αγώνα για τα προσφυγόπουλα... , για την Συρία αλήθεια τι ουσιαστικό-αριστερό-επαναστατικό-αντιιμπεριαλιστικό έκανε σε μια χώρα που τόσα χρόνια τα Μ@Υ@Ο@Α@Α του νάτο-εε προσπαθούν να την γονατίσουν και να την υποτάξουν δολοφονώντας τον λαό της;; παρά μόνο λόγια λόγια, απολύτως τίποτα στην ουσία και στην πράξη, πάρε και λίγο νταλάρα στο φεστιβάλ της κνε, και ο κατάλογος είναι μακρύς και ευρύτερα γνωστός κύριε Νίκο Κλειτσίκα και φαντάζομαι όχι άγνωστος για εσάς.

  Επίσης το κκε δεν έχει καταφανή άμεση ευθύνη για την οικονομική καταστροφή της χώρας με την έννοια όμως ότι δεν είναι ο εμφανής αυτουργός, αλλά έχει έμμεση ευθύνη γιατί είναι η πέμπτη φάλαγγα εντός της χώρας, μαζί με όλες τις όμοιου αφεντικού πολιτικές δυνάμεις της χώρας, που προσφέρει στον λαό μια κάλπικη αντιπολίτευση άνευρη και προδοτική σε πλήρη συνεργασία με τις δυνάμεις των αφεντικών, τα οποία υποτίθεται αντιμάχεται.

  Οπότε προς τι τα ερωτήματα “Τυχαίο γεγονός, σύμπτωση;” και “Μήπως κάτι συμβαίνει;” κύριε Νίκο Κλειτσίκα;

  Φιλικά ένας αναγνώστης σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση