GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχονται κι άλλες εθελουσίες στις τράπεζες

3.000 υπάλληλοι τουλάχιστον  θα αποχωρήσουν από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, όμως ούτε φέτος θα «περπατήσει» ο σχεδιασμός των τραπεζ...

3.000 υπάλληλοι τουλάχιστον  θα αποχωρήσουν από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, όμως ούτε φέτος θα «περπατήσει» ο σχεδιασμός των τραπεζών για φθηνότερα προγράμματα εθελουσίας εξόδου χωρίς χρηματικά κίνητρα.
Οι διοικήσεις των τραπεζών ανέλαβαν, για να κλείσει η νέα, τριετής συλλογική σύμβαση με την ΟΤΟΕ, ρητή δέσμευση για την προστασία της απασχόλησης στον κλάδο.
Αυτή η ανανεωμένη δέσμευση μπορεί να μην προστατεύει από την απώλεια θέσεων εργασίας, όμως ερμηνεύεται και από τα δύο μέρη ως μια δέσμευση ότι η όποια μείωση θέσεων θα γίνει με εθελοντικές διαδικασίες και όχι με απολύσεις, ή με προγράμματα αποχώρησης προσωπικού χωρίς πρόσθετες χρηματικές αποζημιώσεις, όπως αυτό που αρχικά σχεδίαζε η Εθνική, τα οποία θα έμοιαζαν πολύ με προγράμματα απολύσεων.
Στο φετινό προγραμματισμό των τραπεζών, καθώς η υλοποίηση των νέων προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου μπαίνει πριν το τέλος του πρώτο εξαμήνου στην τελική ευθεία, προβλέπονται αποχωρήσεις τουλάχιστον 500 ατόμων από την Eurobank, περίπου 700 από την Alpha, τουλάχιστον 800 από την Εθνική και περισσότερων από 1.000 από την Τράπεζα Πειραιώς.
Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό του μπόνους δεν μπορεί να ξεπερνά τα 150.000 ευρώ (μεικτά). Όσοι κάνουν χρήση του προγράμματος θα συνεχίσουν να έχουν για δύο χρόνια κάλυψη από το ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο της τράπεζας και θα διατηρήσουν τυχόν προνομιακά επιτόκια για εξυπηρετούμενα δάνειά τους.
Όσοι επιλέξουν να κάνουν χρήση της τριετούς υποχρεωτικής άδειας θα λαμβάνουν μηνιαίως το 60% των τακτικών αποδοχών που είχαν τον περασμένο Μάρτιο, συμπεριλαμβανομένων των δώρων εορτών και επιδομάτων αδείας.
Η εργασιακή σύμβαση θα λύεται αυτοδικαίως μόλις συμπληρωθεί η τριετία και θα καταβληθεί μέρος της εφάπαξ παροχής. Οι πρόσθετες ασφαλιστικές καλύψεις του ομαδικού ασφαλιστηρίου της τράπεζας θα ισχύουν για την περίοδο της τριετούς υποχρεωτικής άδειας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση