GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ: Αφαίρεσαν δίγλωσσες πινακίδες

Αντιδράσεις στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας προκάλεσε η αφαίρεση των δίγλωσσων πινακίδων από τις επίσημες κρατικές αρχές, στα μειον...

Αντιδράσεις στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας προκάλεσε η αφαίρεση των δίγλωσσων πινακίδων από τις επίσημες κρατικές αρχές, στα μειονοτικά χωριά του Δήμου Φοινίκης. Οι πινακίδες αυτές είχαν τοποθετηθεί μόλις λίγες ημέρες πριν.
Συνεργεία της Επιχείρησης Συντήρησης των Εθνικών Οδών από το Αργυρόκαστρο υπό την προστασία αστυνομικών δυνάμεων, έκοψαν  τα μεσάνυχτα τις πινακίδες στους κεντρικούς δρόμους της Φοινίκης, στις οποίες αναγράφονται, με βάση το νόμο περί μειονοτήτων, τα ονόματα των χωριών στην αλβανική και την ελληνική γλώσσα.
Οι Έλληνες των χωριών αντέδρασαν έντονα και μάλιστα στο χωριό Κρανιά, εξελίχθηκε σε συμπλοκή με την αστυνομία που φρουρούσε τα συνεργεία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές κατέβασαν τις πινακίδες με το επιχείρημα ότι σε αυτές αναγράφονταν τα ονόματα των χωριών πρώτα στην ελληνική και μετά στην αλβανική, γεγονός που προκάλεσε διαμαρτυρίες αλβανικών ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση