GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νίκος Αβραμίδης: «Η Αθήνα με τη νέα δημοτική αρχή θα επανέλθει επιτέλους στην κανονικότητά της...»

«Η Αθήνα επιτέλους με τη νέα Δημοτική αρχή θα επανέλθει στην κανονικότητα της με αργά και σταθερά βήματα μετά από την απελθούσα Διοίκηση ...

«Η Αθήνα επιτέλους με τη νέα Δημοτική αρχή θα επανέλθει στην κανονικότητα της με αργά και σταθερά βήματα μετά από την απελθούσα Διοίκηση που άφησε βαθιές πληγές» τονίζει σε συνέντευξή του στο Press-gr ο Νίκος Αβραμίδης, Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, ο οποίος είναι υποψήφιος με τον Κώστα Μπακογιάννη και τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά».

-Διεκδικείτε την επανεκλογή σας ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων. Μιλήστε μας λίγο για εσάς. Από πού προέρχεστε, ποια είναι η εμπειρία σας στο Δήμο της Αθήνας;
Γεννήθηκα μεγάλωσα και ζω εγώ και η οικογένειά μου στην Αθήνα. Συγκεκριμένα έζησα επί 22 χρόνια στα Εξάρχεια. Ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 2002, όταν με αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς θέλησα να συνεισφέρω στα κοινά με στόχο να βελτιώσουμε την γειτονιά μας. Να αποκτήσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής. Τότε, είχα την τιμή να εκλεγώ 1ος σε ψήφους Διαμερισματικός Σύμβουλος στο 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αθήνας. Είμαι επιχειρηματίας και δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας αλλά και του τουρισμού διατηρώντας εδώ και αρκετά χρόνια ξενοδοχειακή επιχείρηση στο Ιόνιο.
Από το 2006 μέχρι το 2010 εξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθήνας και από το 2014 μέχρι σήμερα εξακολουθώ να είμαι Δημοτικός Σύμβουλος στην αντιπολίτευση του Δήμου Αθηναίων, Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Τακτικό Μέλος στην Οικονομική Επιτροπή.
Από το 2006 έως το 2007 διετέλεσα Υπεύθυνος Σχολικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ασφαλειών του Δήμου και από το 2007 μέχρι το 2010, ορίστηκα και διατέλεσα Αντιδήμαρχος στη Διεύθυνση Πολεοδομίας και τη Διεύθυνση Σχεδίου Πόλεως. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για το Δήμο και προσωπικά προώθησα την ανάπτυξη υποδομών και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Αθηναίων.

-Γιατί πιστεύετε ότι οι Αθηναίοι πρέπει να εμπιστευτούν τον δικό σας συνδυασμό; 
Η πραγματικότητα είναι ότι η Αθήνα τα τελευταία χρόνια είναι μια εγκαταλελειμμένη πόλη. Η Αθήνα χρειάζεται δραστικές και πολυεπίπεδες παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς για να αλλάξει τη σημερινή της εικόνα.
Γιατί, πάνω από όλα, η Αθήνα είναι η πόλη των πόλεων. Και επειδή ακριβώς πρέπει να γίνουν πολλά, χρειάζεται έναν doer, έναν ακτιβιστή, έναν ισχυρό άνθρωπο, που να έχει την τεχνογνωσία και κυρίως την εμπειρία της αυτοδιοίκησης ώστε να μπορεί να γνωρίζει το μηχανισμό του Δήμου και πως λειτουργεί, για να μπορεί να τα καταφέρει. Ο Κώστας Μπακογιάννης, κατέχει αυτά τα χαρακτηριστικά και παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με μετρήσιμους, ρεαλιστικούς και κοστολογημένους στόχους για την Αθήνα που με συνέπεια, αφοσίωση και πολλή δουλειά από όλους μας θα αλλάξει την εικόνα της πόλης μας σε ορίζοντα τετραετίας. Επειδή όμως τα πολλά μικρά κάνουν τα μεγάλα, ο Κώστας Μπακογιάννης δίνοντας εξαιρετική σημασία σε επίπεδο γειτονιάς παρουσίασε παράλληλα και 7 ξεχωριστά προγράμματα με αποκέντρωση μέσων, πόρων και αρμοδιοτήτων, για καθεμιά από τις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας.

-Είπατε ότι ζούσατε στα Εξάρχεια. Αλήθεια, ποια είναι η δική γνώμη για τα Εξάρχεια; Είναι πράγματι άβατο; 

Ας μιλήσουμε ανοιχτά. Δεν χωρούν άλλες δικαιολογίες για τα Εξάρχεια.
Τα Εξάρχεια, ως γειτονιά, ουδέποτε είχαν το πρόβλημα που παρουσιάζουν τα Μ.Μ.Ε., όμως η περιοχή έχει μετατραπεί σε Disneyland των μπαχαλάκηδων. Όποιος θέλει να εκτονωθεί, από οποιοδήποτε σημείο της Αττικής έρχεται στη περιοχή των Εξαρχείων, νιώθει για λίγο επαναστάτης και μετά επιστρέφει στο σπίτι του. Αυτή τη στιγμή, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων ζουν 35.000 κάτοικοι και είναι η περιοχή με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα στην Αττική, με βάση την αντιστοιχία πληθυσμού. Η εικόνα αυτή πρέπει να αλλάξει και οι κάτοικοι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Και σύντομα θα αλλάξει. Ανάμεσα από πολλά άλλα, η πρότασή μας είναι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο συντονιστικό κέντρο ασφαλείας που θα συμμετέχει ο Δήμαρχος ή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε ρόλο συντονιστή με στόχο την πρόληψη και τη μείωση της παραβατικότητας στις γειτονιές της Αθήνας.

Τι θα λέγατε στους Αθηναίους πολίτες; Ποιο μήνυμα θα θέλατε να τους στείλετε;
Έπειτα από χρόνια στην αυτοδιοίκηση είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι ότι η Αθήνα επιτέλους με τη νέα Δημοτική αρχή θα επανέλθει στην κανονικότητα της με αργά και σταθερά βήματα μετά από την απελθούσα Διοίκηση που άφησε βαθιές πληγές. Σαφώς, δεν υπάρχει ένα μαγικό ραβδάκι για να τα αλλάξουμε όλα αμέσως. Όμως, έχουμε σχέδιο, έχουμε πρόγραμμα, μεράκι, εξειδικευμένη ομάδα και στο τιμόνι της ευθύνης τον Κώστα Μπακογιάννη. Έτσι, θα ξεκινήσουμε. Με έμπνευση με τα μανίκια σηκωμένα και πολλή δουλειά για να επαναφέρουμε τον πολιτισμό της καθημερινότητας στους Αθηναίους και να αποκτήσουμε επιτέλους μια πόλη Ευρωπαϊκών προδιαγραφών με πλήρη σεβασμό στην πρωτεύουσα της χώρας μας, την ιστορία, την ταυτότητά της και την αίγλη της ως κοιτίδα της Δημοκρατίας.
Σε αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις, εφόσον εξακολουθήσουν οι Αθηναίοι πολίτες να με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, να συνεχίσω να υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις το Δήμο της Αθήνας μας την επόμενη ημέρα.

*Ο Νίκος Αβραμίδης είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Τακτικό μέλος στην Οικονομική Επιτροπή. Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι υποψήφιος με τον Κώστα Μπακογιάννη και τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά».
 Ο Νίκος Αβραμίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα.
Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας στην ιδρυθείσα το 1967 οικογενειακή επιχείρηση στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο- Λύκειο Πλάκας και στη συνέχεια από τη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών (Τ.Ε.Φ.ΑΑ.). Ασχολείται από τα παιδικά του χρόνια με τον αθλητισμό ενώ διακρίθηκε ως Πανελληνιονίκης στην Ξιφασκία.
Από τα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη κοινωνική, πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολείται από το 2002.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2002 εξελέγη 1ος σε ψήφους Διαμερισματικός Σύμβουλος στο 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αθήνας με το συνδυασμό «Αθήνα Αύριο» της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία του εμπιστεύτηκε και τη θέση του Προέδρου του 1ου Διαμερίσματος από το 2002 μέχρι το 2006, έχοντας υπ’ ευθύνη του πολύπλευρες και σημαντικές αρμοδιότητες για την Αθήνα, μεταξύ των οποίων και την προετοιμασία του κέντρου της πόλης για την υποδοχή χιλιάδων επισκεπτών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 εξελέγη 3ος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με το συνδυασμό «Αθήνα, πόλη της ζωής μας» του Νικήτα Κακλαμάνη. Από το 2006 έως το 2007 διετέλεσε Υπεύθυνος Σχολικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ασφαλειών του Δήμου και από το 2007 μέχρι το 2010, ορίστηκε και διατέλεσε Αντιδήμαρχος στη Διεύθυνση Πολεοδομίας και τη Διεύθυνση Σχεδίου Πόλεως. Κατά τη διάρκεια της θητείας του πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για το Δήμο και ο ίδιος προώθησε την ανάπτυξη υποδομών και συνέβαλε στην πρόοδο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Αθηναίων.
Το 2010 εξελέγη 3ος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας. Από το 2014 μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείται στο Δήμο Αθηναίων ως Δημοτικός Σύμβουλος με το Παναθηναϊκό Κίνημα.
Είναι Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Τακτικό Μέλος στην Οικονομική Επιτροπή.

Είναι ενεργό μέλος στο Εμπορικό Επιμελητήριο, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και συμμετέχει σε εξωραϊστικούς συλλόγους.
Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι υποψήφιος με τον Κώστα Μπακογιάννη και τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά».

Στοιχεία Επικοινωνίας:  Γραφείο: Αιόλου 47, Αθήνα
Τ: 210 3316 760, 210 3316 770
avramidisn@gmail.com
https://www.facebook.com/avramidis.nikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση