Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Εκτός Ελλάδας πια η παραγωγή του ΒΙΤΑΜ Soft

Share it:
Στο εξωτερικό μεταφέρει την παραγωγή του ΒΙΤΑΜ Soft η Upfield, που εξαγόρασε από την Ελαΐς – Unilever, τις μαργαρίνες, το εργοστάσιο στην Πειραιώς και το ελαιόλαδο, όπως ανέφεραν την Παρασκευή στο Capital.gr, πηγές κοντά στην εταιρεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σχετική ενημέρωση έγινε στους εργαζόμενους την περασμένη Παρασκευή. Με την εταιρεία, στην οποία απευθύνθηκε το Capital.gr, να αναλύει τον σχεδιασμό της για τις εν Ελλάδι δραστηριότητές της.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγους μήνες μετά τη μεταβίβαση της δραστηριότητας από την Ελαΐς – Unilever στην Upfield, στο πλαίσιο του deal του πολυεθνικού ομίλου με το fund ΚΚR. Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Πειραιώς θα διατηρηθεί η παραγωγή του BITAM wrapper. Με την Ομοσπονδία Εργατ/λων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.), να αναφέρει σε ανακοίνωσή που εξέδωσε χθες Τρίτη πως: "οι μηχανές θα μεταφερθούν αρχικά στις αποθήκες και στη συνέχεια στο εξωτερικό με βάση τις καταγγελίες των εργαζομένων."
To BITAM, από το 2008 παράγεται στη μονάδα της Unilever στο Ρέντη, ενώ μετά την πώληση ο σχεδιασμός προέβλεπε τη μεταφορά του στις εγκαταστάσεις της Upfield στην Πειραιώς. Με βάση τον τελευταίο προγραμματισμό στο εργοστάσιο της Πειραιώς θα μεταφερθεί μια γραμμή παραγωγής για το BITAM wrapper, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι. Η συνολική παραγωγή της μαργαρίνης BITAM στην Ελλάδα υπολογίζεται στους 12.000 τόνους ετησίως με το κομμάτι του Soft να αποτελεί τη μερίδα του λέοντος, ήτοι περί τους 9.000 τόνους. Ποσότητες οι οποίες θα εισάγονται στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει κάποια διαφορετική εξέλιξη.
Για το θέμα το Capital.gr απηύθυνε σχετικό ερώτημα στην Upfield. Με τα κεντρικά να απαντούν στο Capital.gr πως το εργοστάσιο στην Πειραιώς, "διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις φιλοδοξίες της Upfield για βιώσιμη ανάπτυξη".
"Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε, επεξεργαζόμαστε και συσκευάζουμε το ελαιόλαδο, τα σπορέλαια, τα λίπη και τα spreads (για το food service) στο εργοστάσιο", σημειώνουν σε άλλο σημείο.
Αναφέρουν πως θα μεταφέρουν στο εργοστάσιο της Upfield στην Πειραιώς όγκο παραγωγής του wrapper (πλάκα βούτυρο) από το εργοστάσιο του Ρέντη, ενώ επιβεβαιώνουν πως οι όγκοι παραγωγής του Spread's (tubs) θα μεταφερθούν σε εργοστάσια στο ευρωπαϊκό δίκτυο της Upfield."Αυτές οι κινήσεις όχι μόνο θα διασφαλίσουν καλύτερη παραγωγικότητα σε ολόκληρο το δίκτυό μας, αλλά θα συμβάλουν επίσης στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις επιχειρήσεις μας στην Ελλάδα", σημειώνει η Upfield.
Σχετικά με τις θέσεις εργασίας, η Upfield, αναφέρει πως "η διατήρηση των θέσεων εργασίας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Upfield κατά τη λήψη αυτών των αποφάσεων”. Για το λόγο αυτό, θα μεταφερθούν "έως και 10 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Πειραιώς από τον Ρέντη: τρεις με εμπειρία και δεξιότητες που σχετίζονται με τη γραμμή spread’s wrapper, μαζί με επτά ακόμη στον εφοδιασμό και στην παραγωγή". Η εταιρεία δεσμεύεται επίσης, "να συνεργαστεί με τους συνδικαλιστές για τη διασφάλιση της συνέχειας για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών και των καταναλωτών κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου."

Αλεξάνδρα Γκίτση
Share it:
Reactions:

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...

ΚΑΘΙΣΜΑ χωρίς ...πλάτη σε πτήση της EasyJet!

Dimitris Koulalis   Πριν λίγο, σε πτήση της easy jet απ' το Λούτον στη Γενεύη. Κάθισμα χωρίς πλάτη. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδο...