GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις 29 Ιουλίου τελικά η απόφαση στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Η τελευταία πράξηστη δευτεροβάθμια δίκη με κατηγορουμένους τους πρώην ειδικούς φρουρούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για...

Η τελευταία πράξηστη δευτεροβάθμια δίκη με κατηγορουμένους τους πρώην ειδικούς φρουρούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια, το Δεκέμβριο του 2008, θα «παιχτεί», ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, στις 29 Ιουλίου.

Στο νοσοκομείο εισήχθη αιφνιδίως ο συνήγορος του Επ. Κορκονέα

Η αιφνίδια εισαγωγή στο νοσοκομείο του συνηγόρου υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα, Βαγγέλη Ανδρούλα έγινε η αιτία το πρωί να μετατεθεί η απόφαση για τις 29 Ιουλίου, οπότε βέβαια θα έχει ήδη αρχίσει η εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα η οποία εκτιμάται ότι θα επηρεάσει την τύχη των δύο κατηγορουμένων.

Για μεθόδευση Κορκονέα προκειμένου να γλιτώσει τα ισόβια, μιλά η πολιτική αγωγή

«Σκηνοθετημένη» άλλωστε από την πλευρά του Επ. Κορκονέα, θεωρεί την σημερινή εξέλιξη και η πολιτική αγωγή κάνοντας ευθέως λόγο για μεθόδευση εκ μέρους του κατηγορουμένου προκειμένου να «σπάσουν» τα ισόβια που επικρέμονταν για τον ίδιο, εάν οι δικαστές ανακοίνωναν σήμερα την ετυμηγορία τους, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Ισόβια πρωτοδίκως στον Επ. Κορκονέα

Υπενθυμίζεται πως ο Επ. Κορκονέας έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.

Ο δεύτερος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη (σ.σ.: η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή) επίσης χωρίς ελαφρυντικά, ο οποίος ωστόσο αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.

Τη μετατροπή της κατηγορίας σε βάρος Κορκονέα έχει ζητήσει ο εισαγγελέας

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας, στη δίκη του, σε δεύτερο βαθμό ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας που βαρύνει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα από ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο αλλά και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη. «Αποδεικνύεται πως δεν υπήρχε άμεσος δόλος να σκοτώσει τα άτομα που ήταν απέναντί του», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας και πρόσθεσε πως ο Γρηγορόπουλος ήταν ο άτυχος της στιγμής.

Η «συντριβή» Κορκονέα κατά τη διάρκεια της απολογίας του

Απολογούμενος ο Επ. Κορκονέας ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, λέγοντας:

«Θα ήθελα να μπορούσα να αλλάξω τη ροή των πραγμάτων όπως έγιναν. Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια τη μεγάλη μου συντριβή για αυτό που έγινε. Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια αυτό που πέρασε η οικογένεια. Να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην μάνα τα αδέρφια και στον εκλιπόντα πατέρα του παιδιού. Θα ήθελα στο μέλλον αν μπορούσα να τα φέρει ο θεός να μιλήσω με τη μητέρα και να της πω πράγματα που θα βγουν μέσα από την καρδιά μου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πολιτική Αγωγή: «Δεν πείθει η συγγνώμη Κορκονέα»

Στη συνέχεια έδωσε τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν τη μοιραία εκείνη νύχτα, χωρίς ωστόσο να πείσει την πολιτική αγωγή, σύμφωνα με την οποία, ο πρώην ειδικός φρουρός συνεχίζει να ψεύδεται, πέφτοντας συνεχώς σε αντιφάσεις.

«Η συγγνώμη του θα είχε αξία αν ήταν ειλικρινής. Όταν όμως για πολλοστή φορά ψεύδεται, φανερώνει ότι δεν έχει μετανιώσει πραγματικά. Είναι ένας ψυχρός εκτελεστής», δήλωσε από την πλευρά της η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αντίθετα για πειστικές απαντήσεις που καταρρίπτουν το δόλο στην ενέργεια του, έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα.

Πηγή: dikastiko.gr

1 σχόλιο

  1. ....εθεάθεικαν οι "Κ.Κ." {Κροκονέας-Καραμήτρος17Ν} να πίνουν φρέντο με πορτοκαλάδα αερούχως σε γνωστή καφετέρια-στέκι στην Γλυφάδα! Τα γκαρσόνια που τους σέρβιραν είτανε δύο ΚΥΠΑΤΖΙΔΕΣ με 35 χρόνια ο ένας και 3 χρόνια ο άλλος ο μαθητευώμενος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση