GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΟΚ στην Ε.Ε.! Η Ιταλία απαγόρευσε πωλήσεις όπλων στις χώρες που βομβαρδίζουν την Υεμένη...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Δεν γίνεται πόλεμος στην Υεμένη, αλλά...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Δεν γίνεται πόλεμος στην Υεμένη, αλλά...
γενοκτονία!
Στην πρώτη γραμμή της γενοκτονίας η "πολιτισμένη" δύση με ρεκόρ πωλήσεων όπλων στις χώρες που δολοφονούν καθημερινά παιδάκια κι άμαχους στην Υεμένη!

85.000 παιδάκια πέθαναν από την πείνα-ασιτία στα 4 χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Υεμένης...
Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, γέροντες και γερόντισσες, άμαχοι δολοφονήθηκαν από την ιμπεριαλιστική επίθεση που έχει εξαπολυθεί εναντίον της Υεμένης με πρωταγωνιστή την Σαουδική Αραβία του σιωνιστή μονάρχη δικτάτορα Σαούδ.

Η "πολιτισμένη" δύση εφαρμόζει εμπάργκο ακόμη και στην ανθρωπιστική βοήθεια προς το λαό της Υεμένης, αντίστοιχο με το εμπάργκο εναντίον του Ιράν, της Συρίας, της Κούβας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Η "αριστερή" Φεντερίκα Μογκερίνι, Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, ως πλασιέ εμπόρων όπλων, όπως κι όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στηρίζουν το δικτατορικό καθεστώς και σωρεύουν υπερκέρδη οι πολεμικές βιομηχανίες των "πολιτισμένων" Ευρωπαίων... [Βλέπε σε: Τα κροκοδείλια δάκρυα... της Federica Mogherini].

Η φαιά Πανούκλα του τρόμο-θεάματος, σε κάθε ευκαιρία κάνει πορείες υποκρισίας και σύναψης συμβολαίων για πωλήσεις όπλων...
Κανείς δεν ντρέπεται...
Έξαφνα, πριν από λίγες ώρες, η "ακροδεξιά, ρατσιστική, ομόφοβη" ιταλική κυβέρνηση τρίζει τα θεμέλια της εξωτερικής κι οικονομικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με πρόταση της ιταλικής κυβέρνησης η Βουλή αποφάσισε τη διακοπή πωλήσεων όπλων στη Σαουδική Αραβία και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, μέχρι ν' αλλάξουν τα δεδομένα απέναντι στην επίθεση εναντίον της Υεμένης και καλεί την Ε.Ε. να εργαστεί για εμπάργκο πώλησης όπλων σ' αυτές τις χώρες. Επίσης δεσμεύεται να υπερβεί το εμπάργκο της Ε.Ε. και να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη.
Ο Manlio Di Stefano, υφυπουργός εξωτερικών της Ιταλίας δηλώνει: "Το οφείλαμε στα χιλιάδες νεκρά παιδάκια αυτών των χρόνων".
Μια απόφαση που είναι πλήγμα για την εθνική πολεμική βιομηχανία της Ιταλίας και πρόσκληση στην Ε.Ε. πλασιέ όπλων των "μεγάλων" χωρών παραγωγών όπλων.
Λύπη προκαλεί η στάση της ιταλικής αριστεράς που καταψήφισε την κυβερνητική πρόταση για διακοπή πωλήσεων όπλων σε Σαουδική Αραβία και Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Προκαλεί λύπη σ' όσους δεν έχουν ακόμη κατανοήσει πως το τι σημαίνει σήμερα "αριστερά" δεν σχετίζεται με τις παραδόσεις του εργατικού κινήματος, των εργατικών δικαιωμάτων, με τις διδαχές του Μαρξ και Γκράμσι.

Η κυβέρνηση του αριστερού πρωθυπουργού Renzi, σύντροφος του δικού μας "ριζοσπάστη αριστερού" πρωθυπουργού, μόλις το 2016 υπέγραψε τιτάνια συμφωνία πώλησης όπλων στο δικτατορικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, για την προμήθεια 19.675 βομβών για αεροπορικούς βομβαρδισμούς, αξίας 411 εκατομμυρίων ευρώ.


Μια άλλη ευρωπαϊκή "αριστερή" κυβέρνηση είναι ένας ακόμη μεγάλος φίλος του μοναρχικού δικτατορικού καθεστώτος Σαούδ, αφού μας το ζητούν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ κι η "μεγάλη ευρωπαϊκή δημοκρατική οικογένεια". Μιλάμε για τη Σαουδική Αραβία του μονάρχη Σαούδ, που ενεργεί με επιφοίτηση του Αλλάχ (θεός στην αραβική γλώσσα) που είχε απαγορεύσει κατόπιν θεϊκής εντολής την οδήγηση στις γυναίκες, διότι διαθέτουν το 25% του ανδρικού εγκεφάλου. Όπως και διορίζει τη βουλή του με εντολές του θεού με τον οποίο επικοινωνεί και νομοθετεί πάντα αφού τον φωτίζει ο θεός...
Βέβαια η "αριστερή" κυβέρνηση της Ελλάδας δεν έχει πολεμική βιομηχανία αλλά προσφέρει υπηρεσίες στον διεφθαρμένο δικτάτορα, με την προσδοκία ν' αγοράσει κάποια νησιά μας ως "επένδυση", να έρθουν τουρίστες εμίρηδες με τα χαρέμια τους και να πληρώνουν τους τόκους στους τοκογλύφους. Στις κυβερνητικές αποστολές στο μαύρο δικτατορικό καθεστώτος συμμετέχει ακόμη κι ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -για τον "κομμουνιστή" Κατρούγκαλο, όπως ο ίδιος δηλώνει, δεν θα είχαμε απορίες-, χωρίς να το κρύβει και χωρίς κυβερνητική ιδιότητα και κανένας δεν αναφέρεται σ' αυτά τα προκλητικά ζητήματα.

Mogherini: Οι χώρες του Κόλπου είναι η τέταρτη σε μέγεθος αγορά για εξαγωγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με οικονομικά κέρδη 155,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015"...
Μια δήλωσή της από την πρόσφατη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία και τη "συνεργασία" της με τον δικτάτορα μονάρχη Σαούδ... που τα λέει όλα!

Σχετικά:
Φαντάζαμε γραφικοί όταν λίγες ημέρες μετά την επίθεση εναντίον της Υεμένης σημειώναμε το ζήτημα στο "PRESS-GR" τον Μάρτη του 2015 [Βλέπε σε: Πολλοί νομίζουν πως η Υεμένη είναι πολύ μακριά].
Επίσης, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη γενοκτονία του λαού της Υεμένης, πάντα στο "PRESS-GR", σημειώναμε τον Μάρτη του 2016 [Βλέπε σε: Υεμένη: η Γενοκτονία που "αγνοούν" ΜΜΕ, "φιλάνθρωποι", επαγγελματίες "αντιρατσιστές" κι oι "πολιτισμένοι" της δύσης].



Ο Manlio Di Stefano, υφυπουργός εξωτερικών της Ιταλίας αιτιολογεί την ψήφο της κυβέρνησης στην ιταλική βουλή για διακοπή πωλήσεων όπλων στη Σαουδική Αραβία και ενωμένα Αραβικά Εμιράτα:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση