GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα δημοσκόπηση - Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή

Κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής». Στ...

Κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής».

Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα, η ΝΔ προηγείται με 38,5% έναντι 29,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 8%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,2% και η Χρυσή Αυγή με 3,5%. Εκτός βουλής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μένουν η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου (2,8%), η Ένωση Κεντρώων και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη (από 2,5%).

Τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων: Οικολόγοι Πράσινοι: 1,7% , Δημιουργία Ξανά!: 1,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,1%m Πλεύση Ελευθερίας: 1%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 2,2,%.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα αναλυτικά τα ποσοστά με αναγωγή στα έγκυρα, αλλά και τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου

Στην παράσταση νίκης, το 82% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, ενώ μόλις το 7% πιστεύει ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκτίμηση εδρών

Σχετικά με την εκτίμηση εδρών, το βασικότερο σενάριο της συγκεκριμένης δημοσκόπησης δίνει:

  • ΝΔ: 164 έδρες
  • ΣΥΡΙΖΑ: 87 έδρες
  • ΚΙΝΑΛ: 24 έδρες
  • ΚΚΕ: 15 έδρες
  • ΧΑ: 10 έδρες

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση