GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας στις δηλώσεις του στελέχους της ΝΔ για το επεισόδιο με τον επιθεωρητή του ΣΕΠΕ

Τις δηλώσεις του στελέχους της ΝΔ στη Χίο Κωνσταντίνου Τρομπούκη σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για...

Τις δηλώσεις του στελέχους της ΝΔ στη Χίο Κωνσταντίνου Τρομπούκη σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για πρόκληση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τρομπούκης μιλώντας στον Realfm 97,8 υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι "δεν υπήρξε παρανομία και δημιουργείται ένα μύθευμα με την αξιοποίηση ενός γεγονότος" και τόνισε ότι "κάποιοι επιτήδειοι του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν άλλες εντυπώσεις". Αναφερόμενος στο περιστατικό που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τρομπούκης τόνισε ότι "το μεσημέρι της Παρασκευής ενώ είχε παρουσιάσει βλάβη μηχάνημα του διαγνωστικού κέντρου, ελεγκτής του ΣΕΠΕ απαιτούσε να κάνει τον έλεγχο. Μετά την επιμονή και την προκλητική συμπεριφορά, επειδή δεν είχα πρόχειρα τα στοιχεία της καθαρίστριας που ήταν με εργόσημο, καταλήξαμε ότι θα τα πάρει την Τρίτη το πρωί στην υπηρεσία του".

"Αποτελεί πρόκληση ένας εργοδότης που απασχολεί αδήλωτη εργαζόμενη, παρεμποδίζει έλεγχο του Σ.ΕΠ.Ε., υβρίζει και επιτίθεται σε Επιθεωρητή Εργασίας, να έχει την απαίτηση να είναι υπεράνω του νόμου και επιπλέον να επιχειρεί να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη.

Ο λόγος για τον κ. Κωνσταντίνο Τρομπούκη, εργοδότη και στέλεχος της ΝΔ στη Χίο, ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργεί σε καθεστώς ασυλίας από τους ελέγχους και να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, χωρίς να λογοδοτεί πουθενά. Ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε., Πάνος Κορφιάτης, έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Τρομπούκη, για την επίθεση κατά Επιθεωρητή Εργασίας και την παρεμπόδιση ελέγχου του Σ.ΕΠ.Ε. στη Χίο, στις 14 Ιουνίου 2019" τονίζει το υπουργείο Εργασίας.

"Όσα ο κ. Τρομπούκης ισχυρίζεται σε δήλωσή του δεν αναιρούν το γεγονός ότι απασχολούσε αδήλωτη εργαζόμενη και δεν μπορούν να κρύψουν ότι επιτέθηκε στον Επιθεωρητή του Σ.ΕΠ.Ε. με βρισιές, απειλές και εκσφενδονίζοντας αντικείμενο, συμπεριφορά που προφανώς παρεμπόδισε τον έλεγχο.

Ο ισχυρισμός δε του κ. Τρομπούκη ότι η εν λόγω εργαζόμενη ήταν ασφαλισμένη με εργόσημο είναι εντελώς αβάσιμος και δεν αποδεικνύει τίποτα, αφού η ασφάλιση με εργόσημο προβλέπεται μόνο για οικιακή εργασία, ενώ το εργόσημο που επικαλείται εκδόθηκε μετά τη χρονική στιγμή του ελέγχου.

Η κάλυψη και η στήριξη της ΝΔ στον κ. Τρομπούκη επιβεβαιώνει ότι η ανοχή στην εργοδοτική παραβατικότητα και η αδρανοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, βρίσκονται στον πυρήνα της πολιτικής της ΝΔ" προσθέτει το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση