ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Στην αναμονή οι ασφαλισμένοι για την έκδοση σύνταξης: Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ταμεία

Share it:
Περισσότεροι από 150.000 ασφαλισμένοι αναμένουν να πάρουν τη σύνταξή τους, σύμφωνα με τα στοιχεία παρουσίασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).
Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων ασφαλιστικά ταμεία, Αντώνης Κουρούκλης επισήμανε ότι «εκκρεμούν περίπου 105.000 κύριες συντάξεις στον ΕΦΚΑ, 45.000 κύριες συντάξεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και 90.000 επικουρικές και 20.000 εφάπαξ».
«Δεν είναι καινούριο φαινόμενο, το 2014 είχε καταγραφεί ότι ήταν 400.000. Οι λόγοι είναι και τα γραφειοκρατικά ζητήματα αλλά και το γεγονός ότι μπήκαμε στις ενοποιήσει και στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ με έναν ανορθόδοξο και επιπόλαιο τρόπο. Υπάρχει και η διάσταση που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, η διάσταση των πλεονασμάτων, των φορέων, των προϋπολογισμών», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός, ο κ. Κουρούκλης τόνισε ότι «είχαμε αναδείξει στο περσινό συνέδριο ότι υπήρχε έλλειμμα και ότι το πλεόνασμα είναι εικονικό. Το πλεόνασμα προκύπτει από την καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων. Αν είχαν απονεμηθεί αυτές οι συντάξεις συν ότι θα έπρεπε να πληρώνονται κάθε μήνα, θα μιλούσαμε για μεγάλο έλλειμμα».
Όπως υποστήριξε, για να βγει μία σύνταξη του πρώην ΙΚΑ χρειάζεται περίπου έναν χρόνο, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η αναμονή φτάνει τα 2 χρόνια καθώς επίσης και στο επικουρικό συναντάται μεγάλη αναμονή.
Ο κ .Κουρούκλης εκτίμησε ότι «στο τέλος δυστυχώς, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι το μόνο που θα δουν είναι νέες περικοπές και μεγαλύτερη ανασφάλεια γύρω από τις συντάξεις και την πρόνοια».
Ακούστε το ηχητικό:
Share it:

Κοινωνία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση