GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεσπά ο πατέρας της 19χρονης που φέρεται να βίασε ο δολοφόνος της Τοπαλούδη: Η κόρη μου φοβάται για τη ζωή της

Της Γεωργίας Παλιούρα Δύο φρικιαστικές υποθέσεις που εκτυλίχθηκαν με διαφορά μόλις τριών ημερών η μία από την άλλη, στο νησί της Ρόδο...

Της Γεωργίας Παλιούρα

Δύο φρικιαστικές υποθέσεις που εκτυλίχθηκαν με διαφορά μόλις τριών ημερών η μία από την άλλη, στο νησί της Ρόδου, φέρονται να έχουν ως πρωταγωνιστή έναν 19χρονο Αλβανό.

Ο ίδιος άνθρωπος που κατηγορείται για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, παραπέμπεται σε δίκη και για τον ομαδικό βιασμό μίας 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%, πράξη πραγματικά ειδεχθή για την οποία κατηγορείται επίσης και ένας 23χρονος Αθίγγανος.

Το νεαρό κορίτσι όχι μόνο φέρεται να έζησε τον εφιάλτη στα χέρια αυτών των δύο ανδρών, αλλά χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 45 ημέρες έως ότου βρει το κουράγιο και τη ψυχική δύναμη για να περιγράψει στις Αρχές όλα όσα της είχαν συμβεί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews, ο μεγαλύτερος φόβος της ήταν ότι ίσως δεν την πιστέψει κανείς, εξαιτίας της αναπηρίας της, και έτσι προτιμούσε τη σιωπή, παλεύοντας μόνη της με τις εφιαλτικές εικόνες και τις μνήμες από τον βιασμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και όταν εκείνο το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου του 2018, σύμφωνα πάντα με αποκλειστικές μαρτυρίες συγγενικών της προσώπων στην Realnews, η 19χρονη επέστρεψε στο σπίτι σε άσχημη κατάσταση, δεν θέλησε να πει το παραμικρό στη μητέρα της, που τη ρώτησε, φοβισμένη, τι είχε συμβεί. Η ανησυχία της μάνας, όμως, μεγάλωνε, καθώς η κοπέλα άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά προς το χειρότερο και έτσι, η μεγαλύτερη αδελφή της και φύλακας άγγελος της 19χρονης ήταν τελικά εκείνη η οποία κατάφερε να την πείσει να την εμπιστευθεί και να της εξομολογηθεί το φρικτό μυστικό που κουβαλούσε. Η ψυχολογική κατάσταση της κοπέλας και ο φόβος να μην επιδεινωθεί ο ήδη επιβαρυμένος ψυχισμός της ήταν οι αιτίες που η μητέρα της και η αδελφή της έλαβαν την απόφαση να μην καταγγείλουν άμεσα τον βιασμό στην Αστυνομία, περιμένοντας τη στιγμή που η 19χρονη θα αισθανόταν έτοιμη να το κάνει.

Οι αρμόδιες Αρχές είχαν ήδη στα χέρια τους πληροφορίες για το συγκεκριμένο περιστατικό, λίγες εβδομάδες μετά τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Πληροφορίες οι οποίες τέθηκαν υπόψη του εισαγγελέα, ο οποίος και έκρινε ότι ήταν βάσιμες και έπρεπε να ελεγχθούν. Έτσι, πολύ σύντομα, εντοπίστηκε το 19χρονο κορίτσι το οποίο πήρε την απόφαση να μιλήσει και να περιγράψει τον εφιάλτη που είχε ζήσει.

“Δεν κυκλοφορεί ποτέ στον δρόμο μόνη της, παρά μόνο με τον θείο, την αδελφή ή τη μητέρα της. Φοβάται για τη ζωή της. Πώς μπορεί να σκέφτεται ένα παιδί με τόσα προβλήματα όταν ευθέως την απείλησαν τότε ότι εάν μιλήσει θα ξαναπάθει τα ίδια;” αναφέρει ο πατέρας, που βιώνει και εκείνος τον δικό του Γολγοθά.

“Αυτό που θέλω είναι την απόλυτη τιμωρία τους. Ζητώ τη μέγιστη ποινή που μπορεί να τους αποδοθεί. Μόνο τότε θα είμαι ικανοποιημένος. Γιατί η κατάσταση του παιδιού μου ήταν ήδη επιβαρυμένη και εκείνοι κατάφεραν να την επιδεινώσουν όσο δεν πάει. Κανένας γονιός να μη νιώσει αυτό που νιώθω εγώ για αυτά που πέρασε και περνάει το παιδί μου. Ζητώ από όλους εκείνους οι οποίοι αποφάσισαν να μειώσουν την ποινή στους βιαστές με τον νέο ποινικό κώδικα, να το πάρουν πίσω. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα το σκέφτονταν καν εάν επρόκειτο για το δικό τους παιδί”.

Η δικηγόρος της 19χρονης κοπέλας, Μαρία Κρικοπούλου, δήλωσε στη Realnews: “Το συμβούλιο πλημμελειοδικών απεφάνθη ότι οι δύο αυτοί νεαροί πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη, με αποτέλεσμα να εκδοθεί και το σχετικό βούλευμα, κατόπιν την πρότασης του εισαγγελέως πρωτοδικών Ρόδου, ενώ διατάχθηκε και η συνέχιση της κράτησής τους. Μέχρι στιγμής ωστόσο, δεν έχει οριστεί ακόμα η τακτική δικάσιμος ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο Εφετείο Δωδεκανήσου. Ωστόσο, το τραγικό είναι, όπως προκύπτει, ότι και οι δύο γνώριζαν ότι το κορίτσι αυτό έχει ειδικά προβλήματα και παρ’ όλα αυτά επέλεξαν να κάνουν τα όσα έκαναν. Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι από αυτή την προσωρινή δικαίωση και περιμένουμε και την οριστική, οπότε και όταν φτάσει στο ακροατήριο”, τονίζει η κ. Κρικοπούλου.

Πηγή: Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση