GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δραματική διάσωση κολυμβητών στο Ηράκλειο - Κινδύνευσαν να πνιγούν τέσσερις άνθρωποι - ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Δραματική διάσωση χθες στην παραλία των Γουβών στο Ηράκλειο, όταν κινδύνεψαν να πνιγούν τέσσερις άνθρωποι. Αρχικά και παρά την έντον...

Δραματική διάσωση χθες στην παραλία των Γουβών στο Ηράκλειο, όταν κινδύνεψαν να πνιγούν τέσσερις άνθρωποι.

Αρχικά και παρά την έντονη θαλασσοταραχή με 7 μποφόρ, μητέρα αποφάσισε να μπει μέσα στο νερό με το 7χρονο κοριτσάκι της στην ανοιχτή παραλία, δίπλα στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών. Δύο άνδρες που έπεσαν στη θάλασσα για να σώσουν τη μητέρα και το παιδί, παρασύρθηκαν και αυτοί από τους δυνατούς άνεμους και δεν μπορούσαν να βγουν στην παραλία.

Αμέσως επιχείρησαν στην περιοχή τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού, το ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης Φαέθων, το διασωστικό σκάφος Ευρώπη της ΕΟΔ Ηρακλείου, καθώς ιδιωτικά σκάφη που είχαν ειδοποιηθεί μέσω του OLYMPIA RADIO.

Μετά από ώρα, ο ένας νεαρός που είχε βουτήξει για βοήθεια κατάφερε να βγάλει το κοριτσάκι ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και ο φίλος του εγκλωβίστηκαν στα κύματα.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, σε ανάρτησή της: «Η μεγάλη προσπάθεια των διασωστών επικεντρώθηκε περισσότερο στους νεαρούς κολυμβητές καθώς και εκείνου που τα κύματα τον παρέσυραν στα βαθιά αφού πρώτα είχε διασωθεί το κοριτσάκι και η μητέρα. Τελικά εντοπίστηκε και σκάφος του λιμενικού τον μετέφερε στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Τον δεύτερο κολυμβητή εντόπισε και παρέλαβε το διασωστικό σκάφος ΕΥΡΩΠΗ και από εκεί τον μετέφερε στο λιμάνι του Ηρακλείου χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στην υγεία του".

(φωτογραφίες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης - Παράρτημα Ηρακλείου)

Πηγή: ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση