GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γκιόκας: Καμία συναίνεση του ΚΚΕ στη νομιμοποίηση όσων ματώνουν τον λαό εδώ και χρόνια

Ο βουλευτής Α΄Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας στη ομιλία του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης τόνι...

Ο βουλευτής Α΄Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας στη ομιλία του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το "νέο μοντέλο διακυβέρνησης", το "επιτελικό και ψηφιακό κράτος" , η συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα στελεχών επιχειρήσεων, ανθρώπων εργοδοτικών οργανώσεων όπως του ΣΕΒ, η ηλεκτρονική παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, "όλες αυτές οι δήθεν καινοτομίες θα αποδειχθεί ότι δεν θα αλλάξουν στο ελάχιστο τη ζωή του λαού και τις παρεχόμενες προς αυτόν υπηρεσίες".

Επισήμανε ότι "όλο αυτό είναι μέρος ενός συνολικότερου σχεδιασμού που έχει ως κεντρικό ζήτημα το πως θα διαμορφωθεί το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό, κυρίως κυβερνητικό αλλά και σε όλη την κλίμακα της διοίκησης που θα είναι απερίσπαστο και αφοσιωμένο στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και ανθεκτικό στη λαϊκή πίεση και λαϊκή διεκδίκηση".

Σημείωσε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δείχνουν πως στόχος της είναι να θωρακίσει το αστικό κράτος απέναντι στο λαϊκό κίνημα και να το κάνει πιο φιλικό στην καπιταλιστική κερδοφορία

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική και πρακτική του ακύρωσε θετικά αντανακλαστικά στον λαό και επέτρεψε στην ΝΔ να εμφανίζεται "με τη σημαία της "σιδερένιας πυγμής" για την εφαρμογή της ίδιας στρατηγικής".

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "υπηρέτησε ως ένα σημείο τον ίδιο στόχο για ένα πολιτικό προσωπικό αφοσιωμένο σε αυτή την πολιτική", σημειώνοντας επίσης ότι "και ο προωθούμενος μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε τυπικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα είναι κομμάτι της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος για να παίζεται το δικομματικό παιχνίδι και μέσα από την αντιπαράθεση στα επιμέρους και σε υπαρκτές διαφορές μεταξύ κομμάτων, όμως να εξασφαλίζεται η συναίνεση στα κρίσιμα και στρατηγικά ζητήματα".

Μιλώντας για το δόγμα "νόμος και τάξη" το οποίο "έχει κάνει σημαία της η νέα κυβέρνηση" είπε ότι και επ' αυτού "έχει παραχθεί έργο απο΄την προηγούμενη κυβέρνηση" καθώς "θεσπίστηκε το ιδιώνυμο για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και τον απεργοκτόνο νόμο της κ. Αχτσιόγλου".

"Γιατί το δόγμα "νόμος και τάξη" δεν κρίνεται μόνο στα Εξάρχεια, κρίνεται πάνω απ' όλα στους χώρους και στους τόπους δουλειάς" υπογράμμισε.

Δεν παρέλειψε να επισημάνει την συναίνεση, "ιδιαίτερα με την ομιλία του κ. Κατρούγκαλου", μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ "και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, δηλαδή για τη συμμετοχή της χώρας σε όλους τους σχεδιασμούς των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ".

"Από εμάς μην περιμένετε συναίνεση, ούτε να βάλουμε πλάτη σε αυτή τη νέα "κανονικότητα" γιατί αυτή είναι η νομιμοποίηση και η επέκταση όλων όσων ματώνουν τον λαό εδώ και χρόνια. Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση της πάλης για να εμποδιστούν τα χειρότερα, να διεκδικήσουμε πίσω όσα χάσαμε και τα οποία βαφτίζονται "παθογένειες" και κυρίως θα συμβάλλει στη συγκέντρωση δυνάμεων για την ανατροπή του βάρβαρου και αδιέξοδου καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης" κατέληξε στην ομιλία του ο Γ. Γκιόκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση