GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και την κακή του μέρα....

*Άρθρο του Παναγιώτη Ν. Κρητικού Η 7η Ιουλίου 2019, θα είναι μια σημαντική μέρα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Θα συμβολίσει το τέλος μια...

*Άρθρο του Παναγιώτη Ν. Κρητικού

Η 7η Ιουλίου 2019, θα είναι μια σημαντική μέρα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Θα συμβολίσει το τέλος μιας οδυνηρής περιπέτειας για το λαό μας και την αφετηρία μιας διαφορετικής εποχής, αισιόδοξης, ελπιδοφόρας. Θα ενθαρρύνει ένα λαό, ώστε να βλέπει με ασφάλεια το μέλλον του.

Βέβαια, η ευημερία του λαού, θα είναι αρκετά μακριά και θα χρειασθεί δρόμος για να τον διανύσει. Ο δρόμος αυτός θα είναι ιδιαίτερα τραχύς, αν ο συντηρητισμός, ου μην και ο αυταρχισμός της Ν.Δ, και μάλιστα συντηρητισμός αυτοδύναμος, δεν αντιρροπηθεί και δεν χαλιναγωγηθεί από μια ισχυρή αντιπολίτευση την οποία θα εκφράζει η Δημοκρατική Παράταξη.

Η 7η Ιουλίου θα αφήσει πίσω της τον τετραετή αρμαγεδώνα του ΣΥΡΙΖΑ. Αποτυπώματα αυτής της λαίλαπας, ο διχασμός, η μισαλλοδοξία και η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης. Θα αφήσει πίσω της την εποχή κατά την οποία ετερόκλητες δυνάμεις συνέπραξαν χάριν της εξουσίας σωρεύοντας και επισωρεύοντας δεινά σε πολιτικό, οικονομικό κι ηθικό επίπεδο:

Ο κ. Τσίπρας προσωπικά με το μισαλλόδοξο λόγο του, έσπειρε το μίσος ανασύροντας από ζοφερές περιόδους της ιστορίας, ρεβανσιστικές αντιλήψεις που μόνο κλίμα διχασμού μπορούσαν να προκαλέσουν.

Από αυτή τη ρεβανσιστική αντίληψη εμφορούμενος διακήρυξε το αποκρουστικό, για κάθε εχέφρονα και συνετό Έλληνα πολίτη, «δόγμα» ή «τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν», όπως και το ανάλογο «ή αυτοί, ή εμείς».

Αντιλαμβάνεται κανείς τί θα μπορούσε να συμβεί σε αυτόν τον τόπο, αν σε αυτούς που προόριζε για «τελείωμα», δεν επικρατούσε η ψυχραιμία, η σύνεση και η λογική; Και για ποιούς λόγους θα τους «τελείωνε», όταν η πολιτική που ασκούσε ήταν μια σκληρή συντηρητική πολιτική, και όχι μια προοδευτική πολιτική;

Στο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, διεύρυνε τις ανισότητες, ισοπέδωσε τη μεσαία τάξη, διετάραξε την κοινωνική συνοχή και υποβάθμισε τα μείζονα κοινωνικά αγαθά της Υγείας και της Παιδείας. Και ολοκλήρωσε το καταστροφικό έργο με την ανομία και την καθολική ανασφάλεια της κοινωνίας.

Ο κ. Τσίπρας δεν άσκησε κυβερνητικό έργο ουσίας. Έργο υπέρ του Λαού και της Πατρίδας.

«Έργο» του ήταν μόνο η προπαγάνδα, η συκοφαντία των αντιπάλων, τα fake news, και η κακοποίηση της αλήθειας. Πάνω από κάθε έννοια πολιτικής και κοινωνικής ηθικής, ήταν ο προπαγανδιστικός λόγος του Φύλαρχου κ. Τσίπρα και η δαιμονοποίηση κάθε αντίθετης άποψης και γνώμης. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση του ορθολογισμού, της κανονικότητας του δημόσιου λόγου για τη «σύνταξη» ενός πολιτικού με τις ορθές λέξεις και έννοιες.

Η 7η Ιουλίου θα είναι ημέρα λύτρωσης του λαού από την εφιαλτική τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ, μια τετραετία που ισοπέδωσε αξίες, ελπίδες και οράματα.

Η πολιτική Τσίπρα, δημιούργησε την κοινωνία της εσωστρέφειας, της αδράνειας, της ηττοπάθειας, χωρίς εθνική αυτοπεποίθηση και χωρίς αισιοδοξία. Μια κοινωνία αφοπλισμένη από κάθε ηθική αξία, απονευρωμένη από την παράδοση, την ιστορική μνήμη χωρίς ανακλαστικά για το μεγαλείο ενός πολιτισμού αιώνων.

Καθήλωσε την Ελληνική νεολαία στον καναπέ χωρίς όραμα, ώστε να μην μπορεί να διεκδικήσει το μέλλον της με αισιοδοξία και αξιοκρατία. Αυτό κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια και ο κ. πρωθυπουργός που θα μείνει στην Ιστορία ως πρωθυπουργός του ψεύδους. Τον Ιανουάριο του 2015 υφάρπασε την ψήφο του λαού με το ψεύδος. Με το ψεύδος και τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου.

Η 7η Ιουλίου θα είναι τρεις και την κακή του μέρα.

Υ.Γ: Είναι γνωστή η λαϊκή παροιμία είναι «Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα». Αυτή όμως θα εφαρμοστεί μετά την 7η Ιουλίου 2019.

*Παναγιώτης Ν. Κρητικός
Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ
τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση