GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κωνσταντοπούλου: Θα προσφύγουμε στον Άρειο Πάγο για την αθώωση Σαραλιώτη και για την ποινή- χάδι στον Κορκονέα

«Η απόφαση που εκδόθηκε οπλίζει το χέρι κάθε επόμενου Κορκονέα και δίνει το ελεύθερο σε αστυνομικούς που παραβιάζουν το καθήκον τους ...

«Η απόφαση που εκδόθηκε οπλίζει το χέρι κάθε επόμενου Κορκονέα και δίνει το ελεύθερο σε αστυνομικούς που παραβιάζουν το καθήκον τους και πατάνε τον όρκο τους, να σκοτώνουν πολίτες. Είναι προκλητικό από την μία πλευρά ότι αφέθηκε ελεύθερος και αθώος ο Σαραλιώτης, ο οποίος ήταν μέσα σε όλα από την αρχή μέχρι το τέλος, ακόμα πιο προκλητικό όπως όλα δείχνουν, εδώ μεθοδεύτηκε το να πέσει ο Κορκονέας στα «μαλακά»», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή η συνήγορος της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως επισήμανε, «στις 19 Ιουνίου ήταν να εκδοθεί η απόφαση της υπόθεσης. Ξαφνικά στις 19 Ιουνίου, με ψηφισμένο τον ποινικό κώδικα, εμφανίζεται ένα χαρτί ασθενείας του συνηγόρου του Κορκονέα και ξαφνικά το δικαστήριο ενώ βιαζόταν και τα πήγαινε όλα στο πόδι και το φτερό, εμφανίζεται πανέτοιμο να δώσει διακοπή για μετά τις 30 Ιουνίου, μετά την ημερομηνία που τέθηκε σε ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικας».

«Ο νέος Ποινικός Κώδικας διευκόλυνε μία απόφαση προκλητική. Το δικαστήριο, με τρόπο προκλητικό αναγνώρισε το ελαφρυντικό του συννόμου βίου που στην περίπτωση του Κορκονέα δεν συντρέχει αυτή η περίσταση. Υπήρχαν πλείστες μαρτυρίες ότι πρόκειται για έναν επιθετικό αστυνομικό, που έκανε φασαρίες, προκαλούσε και τον ονόμαζαν ''ράμπο''. Υπήρξαν μαρτυρίες ότι απέκρυψε συγκεκριμένα γεγονότα της προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής του ζωής. Προέκυψε μόνο ότι απέκρυψε έναν γάμο, δεν υπήρχε μία σύννομη κατάσταση στην οικογενειακή του ζωή», πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης ότι «ακόμα πιο προκλητικό με βάση το νέο ποινικό κώδικα, με την αναγνώριση ελαφρυντικού, ανώτατη ποινή καθείρξεως είναι τα 15 έτη ενώ παλιότερα ήταν 20. Το δικαστήριο εδώ, δεν πήγε στην ανώτατη ποινή, πήγε στα 13 έτη. Για μένα και την πολιτική αγωγή είναι ένα μήνυμα του δικαστηρίου ότι ήθελε να βγάλει έξω τον Κορκονέα, να αποδώσει αθώο τον Σαραλιώτη με μία γελοία δικαιολογία που συμμετείχε στον αποπροσανατολισμό και συγκάλυψη των παραμέτρων της δολοφονίας. Από τον Δεκέμβριο του 2008 έδρασαν μηχανισμοί συγκάλυψης και υπόθαλψης».

Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε την προσφυγή στον Άρειο Πάγο. «Δεν δεχόμαστε αυτήν την απόφαση, θα ζητήσουμε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την αναίρεση κατά της αποφάσεως και για την αθώωση Σαραλιώτη και για την ποινή- χάδι στον Κορκονέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση