GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ καλά η κυβέρνηση με την ΕΡΤ...

Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης  Η ΕΡΤ είναι για το λαό ή για την κυβέρνηση;  Όποιος είχε την ψευδαισθηση ότι η ΕΡΤ θα γινει ακομματισ...

Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης 

Η ΕΡΤ είναι για το λαό ή για την κυβέρνηση; 

Όποιος είχε την ψευδαισθηση ότι η ΕΡΤ θα γινει ακομματιστη και κρατική, απο κυβερνητική, θα πρέπει να προσγειώθηκε χτες με τη μετάδοση της δεξίωσης για τη Δημοκρατία στο προεδρικό μέγαρο. Και γι αυτή την εικόνα δεν ξέρω ακόμα αν φταίει η νέα κυβέρνηση ή μια εθελόδουλη νοοτροπία δημοσιογράφων, που σπεύδουν ως συνήθως να είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Κοντός ψαλμός.

Θα ξεκινήσω με ένα καλό. Στο στούντιο της ΕΤ1 οι προσκαλεσμένοι κατέθεσαν χτες όλο το παρασκήνιο του 1974 για το πώς έπεσε η χούντα και πώς παραδόθηκε η εξουσία στούς πολιτικούς το βράδυ της 24ης Ιουλίου του 1974. Γιατί ο λαός πρέπει να ξέρει από πού ανλεί σήμερα την ελευθερία που έχει. Όση είναι αυτή.

Πρώτον, λοιπόν, καλώς έκανε και μετέδωσε απευθείας σχεδόν όλη την τελετή η ΕΤ1. Γιατί η τελετή για τη Δημοκρατία δεν είναι αποκλειστικότητα μιας κάστας προνομιούχων. Αντιθέτως, θα έπρεπε να είναι ανοιχτή σε όλο το λαό. Και όχι μόνο τηλεοπτικά.

Δεύτερον, η ΕΡΤ έστειλε για να καλύψει την τελετή μια δημοσιογράφος, η οποία δεν ήξερε τους αντιστασιακούς, που ήταν οι πρωταγωνιστές χτές, και δεν ήξερε να υποβάλει ούτε μια ουσιαστική ερώτηση σε κανέναν από τις παριστάμενους, με εξαίρεση τον πρόεδρο των αντιστασιακών της Ελλάδας Σπ Χαλβατζή και της Κύπρου. Και γιαυτό δεν φταίει η ρεπόρτερ αλλα οι αρχισυντάκτες της και ο διευθυντής της.

Η ΕΡΤ κάμερα έβλεπε να παρελαύνουν μπροστά της άνθρωποι μεγάλοι, που με δυσκολία κατέβαιναν τα σκαλιά του κήπου του μεγάρου, εμφανώς δοκιμασμένοι από το χρόνο και στόν αγώνα κατά της χούντας, και δεν ήξερε το κανάλι ούτε έναν για να τον αναγγείλει στους τηλεθεατές της! Ούτε έναν!

Αντιθέτως, ήξερε και ανήγγειλε κάθε έναν από τους υπουργούς της κυβέρνησης που έπιανε ο φακός να προσέρχεται! Χωρίς να χάνει σχεδόν κανέναν. Να μας συμπαθάει το ραδιομέγαρο και ο υπεύθυνος υφυπουργός, αλλά τέτοια κάλυψη είχαμε και επί χούντας. Δεν χρειαζόταν γιορτή της Δημοκρατίας.

Η ΕΡΤ, λοιπόν, με τιμώμενα πρόσωπα χτες τους αντιστασιακούς, δεν έστειλε στο προεδρικό μέγαρο κανέναν ρεπόρτερ, που να ξέρει ποιοί ήταν αυτοί οι αγωνιστές που παρέστησαν εκεί, ασπρομάληδες, χαρακωμένοι από το χρόνο και μερικοί από τα βασανιστήρια. Για να τους αναγγείλει στον ελληνικό λαό σαν υποδείγματα αγώνα κατά της τυραννίας. Γιατί, γι αυτό γίνεται η εκδήλωση κάθε χρόνο.

Αυτούς, που έπρεπε να γνωρίσει χτες ο λαός, λοιπόν, δεν τους γνώρισε γιατί το κρατικό κανάλι ενδιαφερόταν να συστήσει στο λαό τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης! Και όχι εκείνους που έγραψαν τη χτεσινή ιστορία. Αν αυτό δεν ήταν δουλικότητα ήταν σίγουρα κυβερνητικότητα. Και πάντως όχι δημοκρατικότητα.

Δεν ξεκινάει καλά η κυβέρνηση μ αυτή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Γιατί, ο λαός δεν έδιωξε έναν αυταρχικό, αντιδημοκρατικό, μονοκομματικό ΣΥΡΙΖΑ για να τον αντικαταστήσει με το όμοιό του από την άλλη παράταξη. Αυτό ας το έχουν υπ όψιν τους οι σημερινοί. Για να μην γίνουν σύντομα χτεσινοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση