GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φίλης: Άρχισαν να ηχούν τα όργανα του αναχρονισμού και της οπισθοδρόμησης στην εκπαίδευση

“Στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης, άρχισαν ήδη να ηχούν τα κακόφωνα όργανα του αναχρονισμού και της οπισθοδρόμησης”, δήλωσε ο βου...

“Στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης, άρχισαν ήδη να ηχούν τα κακόφωνα όργανα του αναχρονισμού και της οπισθοδρόμησης”, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Ο κ. Φίλης αναγνώρισε ότι αποτελεί θετικό βήμα η απόφαση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις 4.500 προσλήψεις που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην ειδική αγωγή.

“Η πίεση που σας ασκήσαμε έπιασε τόπο. Ξέρουμε ότι το κάνετε με το ζόρι. Γι' αυτό δεν δεσμεύεστε ούτε για τις υπόλοιπες 10.500 προσλήψεις που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς, την ώρα που μόνο φέτος προσλαμβάνουμε 37.000 αναπληρωτές για να λειτουργήσουν τα σχολεία”, είπε ο κ. Φίλης και παρατήρησε ότι η κυβέρνηση δεν λέει αν είναι και δικός της στόχος να φτάσουν στο 5% του ΑΕΠ οι δαπάνες για την παιδεία, μέχρι το τέλος της τετραετίας, που αποτελεί διακηρυγμένο στόχο του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το δείγμα γραφής που δόθηκε τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αποκόπηκε η έρευνα από το υπουργείο Παιδείας για να ενταχθεί στο υπουργείο Οικονομίας, απόφαση που “αγνοεί την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και περιφρονεί την ομόθυμη αντίδραση της ερευνητικής κοινότητας”. Όπως κατήγγειλε με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση ξεριζώνει έναν τομέα του Υπουργείου Παιδείας που διέπρεψε επί ΣΥΡΙΖΑ φέρνοντας, για πρώτη φορά, την έρευνα πάνω από το 1% του ΑΕΠ και ανεβάζοντας την καινοτομία στο 82% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “διέπραξε επιπολαιότητα με την παράταση του μηχανογραφικού γιατί αναστάτωσε χωρίς λόγο τα παιδιά και τις οικογένειές τους, λόγω των απίθανων πειραματισμών και παρατυπιών στη συγκρότηση των κυβερνητικών οργάνων”.

Αναφερόμενος στην εξαγγελία για την κατάργηση του ασύλου, ο Νίκος Φίλης είπε ότι η σημερινή νομοθεσία, που βάση της είναι οι διατάξεις επί υπουργίας της κ. Γιαννάκου, προστατεύει το άσυλο, από πράξεις ανομίας, αλλά δεν το καταργεί. “Η αστυνομία μπορεί σήμερα να παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα για αυτόφωρα κακουργήματα ενώ οι πρυτανικές αρχές μπορούν να ζητούν την παρέμβασή της για άλλα αδικήματα. Μην κατασυκοφαντείτε τα πανεπιστήμια της χώρας που έχουν υψηλό επίπεδο σπουδών και μεγάλη διεθνή αναγνώριση”, είπε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε ότι σήμερα διαθέτουμε 24 πανεπιστήμια, η αναδιάρθρωση και ανασυγκρότηση των οποίων είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ και αποτυπώνουν τη νέα αρχιτεκτονική της ανώτατης εκπαίδευσης.

Αλλά και για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ετοιμάζεται να προχωρήσει το σύστημα “κουπόνια στην εκπαίδευση”, και να εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στο σχολείο της γειτονιάς.

“Έχετε υποστεί κύριοι της κυβέρνησης διανοητικό εγκλωβισμό στον περιβόητο νόμο Διαμαντοπούλου που προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Αλλά αν είναι έτσι φέρτε την ίδια την κ. Διαμαντοπούλου στην κυβέρνηση, όπως φέρατε τον κ. Χρυσοχοϊδη, και όχι να κυβερνάει η κ. Διαμαντοπούλου, μέσω αντιπροσώπων”, είπε ο Νίκος Φίλης που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι και στο ζήτημα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας, η κυβέρνηση, έχει ανοίξει τις ορέξεις σκοταδιστικών κύκλων να εισβάλλουν ξανά στα σχολεία, με τις δηλώσεις της κ. Κεραμέως περί ιεροδιδασκάλων στα σχολεία.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση