GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχεται “βόμβα” από Τζόνσον: Η Βρετανία θα καταβάλλει μόλις 9 εκατ. λίρες σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία

Έτοιμος να παίξει το τελευταίο του “χαρτί” φέρεται να είναι ο Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα με το Sky News, στη σημερινή συνάντηση που θα έ...

Έτοιμος να παίξει το τελευταίο του “χαρτί” φέρεται να είναι ο Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα με το Sky News, στη σημερινή συνάντηση που θα έχει με τον Ντόναλντ Τουσκ, ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να πει στον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι η χώρα του θα καταβάλει στην ΕΕ μόνο 9 εκ. λίρες (9,95 δισεκ. ευρώ) αντί για τις 39 εκ. λίρες (43 δισεκ. ευρώ), που είχε συμφωνήσει η Τερέζα Μέι, αν η Βρετανία εξέλθει από την Ένωση χωρίς συμφωνία.

Ο Τζόνσον πρόκειται να συναντηθεί με τον Τουσκ αργότερα σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στη Μπιαρίτς της Γαλλίας. Η στάση αυτή του Βρετανού πρωθυπουργού είναι πιθανό να προκαλέσει ένταση με τους άλλους ηγέτες της ΕΕ.

Τον Ιούνιο πηγή από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει ότι τυχόν άρνηση της Βρετανίας να πληρώσει “ισοδυναμεί με αδυναμία πληρωμής δημόσιου χρέους”.

Άλλοι επισημαίνουν ότι η Βρετανία είναι νομικά δεσμευμένη να καταβάλει το ποσό και προειδοποιούν ότι τυχόν άρνησή της θα εμποδίσει τη σύναψη μιας νέας εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ, η οποία ενδέχεται να προσφύγει δικαστικά για να διεκδικήσει τα χρήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση