GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες προκλήσεις Ερντογάν - Χάρτες-σοκ για το τουρκικό σχέδιο ανακατανομής της κυπριακής ΑΟΖ

Στο στόχαστρο της Τουρκίας έχει μπει η ανατολική Μεσόγειος, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κλιμακώνει καθημερινά τις προκλήσεις. Οι ...

Στο στόχαστρο της Τουρκίας έχει μπει η ανατολική Μεσόγειος, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κλιμακώνει καθημερινά τις προκλήσεις. Οι χάρτες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα sigmalive.com προκαλούν σοκ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, σύμφωνα με το τουρκικό σχέδιο ανακατανομής της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, η Άγκυρα παίρνει για τον εαυτό της το 41% της θαλάσσιας περιοχής, παραχωρεί 25% στις γειτονικές χώρες –Αίγυπτο, Ισραήλ, Λίβανο–, ενώ αφήνει στους Ελληνοκύπριους τα υφιστάμενα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας στον νότο, που αντιστοιχούν σε ένα ποσοστό μόλις της τάξης του 6%.

Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει, χωρίς αναστολές, την υλοποίηση του οράματός του για μια μεγάλη Τουρκία, οθωμανικού και αυτοκρατορικού χαρακτήρα, με τη δημιουργία μιας θηριώδους πολεμικής μηχανής, που θα θέτει την Κύπρο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, κάτω από τον έλεγχο της Άγκυρας.

Δείτε τους χάρτες από το sigmalive:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση