GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπουργείο Παιδείας: Ολοκληρώθηκε η παράδοση των βιβλίων στα σχολεία - Θα καλυφθούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών

Η παράδοση των βιβλίων στα σχολεία έχει ολοκληρωθεί, ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των κενών στην πρωτ...

Η παράδοση των βιβλίων στα σχολεία έχει ολοκληρωθεί, ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των κενών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τονίζουν σε κοινή τους η δήλωση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η αρμόδια υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως επισημαίνουν, οι προσλήψεις αναπληρωτών θα διενεργηθούν βάσει των τελευταίων - εγκεκριμένων από το ΑΣΕΠ - πινάκων κατάταξης, ήτοι των πινάκων διδακτικού έτους 2018-2019, σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη του ν. 4589/2019.

«Με δεδομένο ότι οι πίνακες αυτοί έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, κατόπιν του προβλεπόμενου ελέγχου νομιμότητας, και ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση από το ΑΣΕΠ νέων πινάκων κατάταξης του ν. 4589/2019, η ισχύς των εγκεκριμένων πινάκων θα παραταθεί, με σεβασμό στις αρχές της νομιμότητας, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας» σημειώνουν ακόμη.

Ως την πλήρωση των κενών θέσεων, ο προγραμματισμός έχει ως εξής:

▪ Έκδοση Διαπιστωτικής Πράξης παράτασης ισχύος των εγκεκριμένων πινάκων 2018-2019 (24/8).

▪ Έκδοση πρόσκλησης υποβολής προτιμήσεων (μέχρι 28/8).

▪ Υποβολή περιοχών προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ και για τα μέλη ΕΕΠ - ΕΒΠ στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (28/8 - 2/9).

▪ Καταληκτική ημερομηνία καταγραφής λειτουργικών κενών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο ΟΠΣΥΔ (3/9).

▪ Διενέργεια προσλήψεων Αναπληρωτών (5/9 - 6/9).»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση