GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φάμελλος: Απαραίτητη η ακρόαση από τη Βουλή του νέου προέδρου της ΔΕΗ

Την «απαίτηση/αναγκαιότητα να ενεργοποιηθεί η διαδικασία ακρόασης από τη διακομματική Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργαν...

Την «απαίτηση/αναγκαιότητα να ενεργοποιηθεί η διαδικασία ακρόασης από τη διακομματική Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής», για την επιλογή του νέου προέδρου της ΔΕΗ, εκφράζει με δήλωσή του ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Σε δήλωσή του, με αφορμή την επιλογή του νέου προέδρου της ΔΕΗ από την κυβέρνηση, ο κ. Φάμελλος τονίζει ότι «σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος δικαστικής ακύρωσης του διορισμού λόγω μη τήρησης του τύπου που προβλέπεται από το νόμο (Κανονισμός της Βουλής) και προσθέτει: «Ως ΣΥΡΙΖΑ είχαμε επισημάνει αυτήν την αναγκαιότητα λαμβάνοντας υπόψη και την τυπική κοινοβουλευτική υποχρέωση, αλλά και τα ουσιαστικά πολιτικά και δημοκρατικά χαρακτηριστικά που έχει η διατύπωση γνώμης από τη Βουλή».

«Επιβεβαιώνεται κάθε μέρα η απέχθεια της νέας κυβέρνησης προς τους δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς κανόνες διαφάνειας της χώρας μας», προσθέτει.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του «δεν υπάρχουν περιθώρια υποτίμησης της διαφάνειας και προχειρότητας που θα αφήσει σκιές και ανοιχτά ερωτηματικά στη νέα διοίκηση και στην ίδια την εταιρεία» και προσθέτει ότι στην περίπτωση μη τήρησης της διαδικασίας, «πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα παραβίασης ενός βασικού κοινοβουλευτικού κανόνα διαφάνειας και δημιουργούνται σοβαρές ανησυχίες και κίνδυνοι για τη νομική κατοχύρωση της νέας διοίκησης της ΔΕΗ».

Καταλήγοντας τονίζει ότι «σε αυτή την χρονική στιγμή η κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να προσθέσει ακόμα ένα πρόβλημα στη ΔΕΗ μαζί με το κρεσέντο κινδυνολογίας των κκ Χατζηδάκη και Στάσση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση