GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: Συνάδελφος υπέστη έγκαυμα από καυτό νερό που έτρεχε από τη μηχανή μέσα στο περιπολικό

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση για να ευχηθεί περαστικά «στον συνάδελφο» που το βράδυ της Τετάρτης «εκ...

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση για να ευχηθεί περαστικά «στον συνάδελφο» που το βράδυ της Τετάρτης «εκτελώντας νυχτερινή υπηρεσία και ενώ κινούνταν με υπηρεσιακό περιπολικό όχημα κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας, έπαθε έγκαυμα δεύτερου βαθμού στο δεξί του πόδι, από καυτό νερό που έτρεχε από τη μηχανή μέσα στο όχημα, μάλλον από ζημιά στο καλοριφέρ του ψυγείου».

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΑ κάνει λόγο επίσης για πολλά υπηρεσιακά οχήματα που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και τονίζει πως ο στόλος οχημάτων της ΕΛΑΣ θα πρέπει να ανανεωθεί.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Tο Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης εύχεται περαστικά στον συνάδελφο που σήμερα το βράδυ (21/8/2019) εκτελώντας νυχτερινή υπηρεσία και ενώ κινούνταν με υπηρεσιακό περιπολικό όχημα κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας, έπαθε έγκαυμα δεύτερου βαθμού στο δεξί του πόδι, από καυτό νερό που έτρεχε από τη μηχανή μέσα στο όχημα, μάλλον από ζημιά στο καλοριφέρ του ψυγείου.

Ο παλαιωμένος στόλος οχημάτων της ΕΛΑΣ θα πρέπει κάποια στιγμή να ανανεωθεί μέσω «leasing», καθώς ειδικότερα στις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, δυστυχώς, τα πιο πολλά υπηρεσιακά οχήματα βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και ο μέσος όρος της χρονικής διάρκειας χρήσης τους είναι πάρα πολλά έτη.

Τέλος, ως συνδικαλιστικός οργανισμός καταγγείλουμε, για πολλοστή φορά, ότι πρέπει δηλαδή, επιτέλους, όλα τα υπηρεσιακά οχήματα να ελεγχθούν από Τεχνικό Έλεγχο (ΚΤΕΟ) όπως εξάλλου, υποχρεωτικά και ρητά, η διάταξη του άρθρου 11 του π.δ. 45/2008, ορίζει πως ανά διετία όλα τα υπηρεσιακά οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να ελέγχονται από τεχνικό περιοδικό έλεγχο, ως όρο Ασφαλείας βέβαια των εργαζομένων Αστυνομικών και των συμπολιτών μας που κινούνται στους δρόμους!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση