GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επαφές του Πομπέο με τον Δανό ΥΠΕΞ μετά την ακύρωση του ταξιδιού του Τραμπ

Μία ημέρα μετά την ακύρωση του ταξιδιού του Ντόναλντ Τραμπ στη Δανία επειδή η χώρα απέρριψε την πρότασή του να αγοράσει τη Γροιλανδία...

Μία ημέρα μετά την ακύρωση του ταξιδιού του Ντόναλντ Τραμπ στη Δανία επειδή η χώρα απέρριψε την πρότασή του να αγοράσει τη Γροιλανδία, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είχε συνομιλία με τον ομόλογό του της Δανίας Γέπε Κόφοντ κατά την οποία εξήρε τη διμερή συνεργασία ειδικά στο πεδίο της ασφάλειας.

«Ο υπουργός Πομπέο μίλησε τηλεφωνικά με τον Δανό υπουργό Εξωτερικών Γέπε Κόφοντ σχετικά με την αναβολή του ταξιδιού του προέδρου Τραμπ στη Δανία. Ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συνεργασία της Δανίας, συμμάχου των ΗΠΑ, και τη συνεισφορά της Δανίας στην αντιμετώπιση κοινών παγκόσμιων προτεραιοτήτων όσον αφορά την ασφάλεια», ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτέιγκους.

Πομπέο και Κόφοντ «συζήτησαν επίσης για την ενίσχυση της συνεργασίας [των ΗΠΑ] με το Βασίλειο της Δανίας — συμπεριλαμβανομένης της Γροιλανδίας — στην Αρκτική», προστίθεται στο κείμενο της εκπροσώπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση