GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Μακρόν-Τζόνσον - Αυστηρή η θέση της Γαλλίας για το Brexit

Σήμερα πραγματοποιείται η συνάντηση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι. Ο ...

Σήμερα πραγματοποιείται η συνάντηση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι. Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται ότι θα επαναδιατυπώσει την αυστηρή θέση της Γαλλίας απέναντι στο αίτημα της κυβέρνησης Τζόνσον για την επαναδιαπραγμάτευση του Brexit.

Προηγήθηκε η επίσκεψη του Τζόνσον στο Βερολίνο, χθες, όπου η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προκάλεσε τον Βρετανό πρωθυπουργό να διατυπώσει αξιόπιστη πρόταση για την αποφυγή μίας άνευ συμφωνίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση «εντός 30 ημερών», επιρρίπτοντας έτσι την ευθύνη μίας βρετανικής πτώσης χωρίς αλεξίπτωτο στο Λονδίνο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος παρέμεινε αμετακίνητη στις θέσεις της Ένωσης αποκλείοντας επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας του Brexit, αλλά δηλώνοντας ότι αλλαγές στην πολιτική διακήρυξη που συνοδεύει την συμφωνία του Brexit θα μπορούσε να προσφέρει μία λύση για την αποφυγή του backstop.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε χθες ότι «η επαναδιαπραγμάτευση υπό τους όρους που έχουν προταθεί από τους Βρετανούς δεν αποτελεί υπαρκτή επιλογή. Και αυτό έχει δηλωθεί απολύτως ξεκάθαρα από τον διαπραγματευτή της Ενωσης Μισέλ Μπαρνιέ».

«Περιμένω αποσαφηνίσεις από τον Μπόρις Τζόνσον», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι οι σημερινές του συνομιλίες θα είναι οι φιλικότερες δυνατές.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι ένα «σκληρό Brexit» στις 31 Οκτωβρίου θα αποτελεί ευθύνη της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία «εξακολουθεί να έχει την δυνατότητα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο» να ανακαλέσει το άρθρο 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση