GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης στο France 24: Το ιρανικό τάνκερ δεν κατευθύνεται προς την Ελλάδα

Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο “Adrian Darya 1”, που βρίσκεται στο επίκεντρο της διπλωματικής διαμάχης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ, “δεν κα...

Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο “Adrian Darya 1”, που βρίσκεται στο επίκεντρο της διπλωματικής διαμάχης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ, “δεν κατευθύνεται προς την Ελλάδα”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 24.

“Δεν έχουμε λάβει αίτημα για τον κατάπλου του σε ελληνικό λιμάνι” διαβεβαίωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ερωτηθείς για τις πληροφορίες που ήθελαν το ιρανικό τάνκερ να οδεύει προς την Καλαμάτα.

Στην ίδια συνέντευξη, όπως επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το σχέδιό του για την ελληνική οικονομία, τις διμερείς σχέσεις και τα σημαντικά ευρωπαϊκά θέματα που συζήτησε με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν.

Όπως είπε, συζήτησαν το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% και συμπλήρωσε πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί, αφού “...αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης, μια αξιοπιστία σχετικά με πραγματικές μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα χρειάζεται και κατά τη γνώμη μου η βασική προτεραιότητα αφορά στην ανάπτυξη. Μπορούμε να το πράξουμε, να μειώσουμε τους φόρους επί των επιχειρήσεων. Μπορούμε να αρχίσουμε το 2020, μειώνοντας τους φόρους από 28% έως 24%, να καταπολεμήσουμε την ελληνική γραφειοκρατία που αποτελεί πάντα ένα πρόβλημα”.

Αναφερόμενος στις ανισότητες στην ελληνική κοινωνία υπογράμμισε πως “αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι σε κατάσταση φτώχειας, που δεν έχουν εργασία. Κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη πολιτική για την εξάλειψη των ανισοτήτων είναι η πολιτική που θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης. Χάσαμε 400.000 Έλληνες, που εγκατέλειψαν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της περιόδου της κρίσης.. Κατά συνέπεια, πως θα επιστρέψουν, εάν δεν έχουμε ανάπτυξη;”.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός συμφώνησε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας πρέπει να έχει μόνιμο χαρακτήρα λέγοντας “όταν μιλάμε για μια Ευρώπη που προστατεύει, είναι πολύ σημαντικό να προστατεύουμε το περιβάλλον και τη ζωή του Ευρωπαίου πολίτη. Είδαμε μεγάλες πυρκαγιές στην Ελλάδα για μια ακόμη φορά, ζητήσαμε τη βοήθεια του μηχανισμού, λάβαμε τρία (πυροσβεστικά) αεροπλάνα, και αυτό που θεωρώ πολύ σημαντικό και το συζήτησα με τον Πρόεδρο Μακρόν είναι ότι αυτός ο μηχανισμός RescEU πρέπει να είναι ένας μόνιμος μηχανισμός με περισσότερα αεροπλάνα, που θα είναι στη διάθεση των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν προβλήματα πυρκαγιών”. Είπε ότι και οι πυρκαγιές στην Ελλάδα οφείλονται στην κλιματική υπερθέρμανση σημειώνοντας πως “δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα για την Ελλάδα, είναι ένα πρόβλημα για όλο τον ευρωπαϊκό Νότο, είναι επίσης ένα πρόβλημα για τη Γαλλία και μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό να προσθέσουμε ευρωπαϊκές δυνάμεις για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος. Ο Επίτροπος της Κύπρου, κ. Στυλιανίδης, που έθεσε σε εφαρμογή το σύστημα RescEU έκανε μια εξαιρετική δουλειά. Τώρα είναι αποστολή της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταστήσει μόνιμη αυτή τη δομή”.

Αφού υπογράμμισε την “καλή προσωπική σχέση” του με τον κ. Μακρόν είπε πως παρά το γεγονός ότι ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικές οικογένειες “όσον αφορά το Ευρωπαϊκό όραμα, προσωπικά συμφωνώ απολύτως με πολλά από τα θέματα που θέτει ο Πρόεδρος Μακρόν”. Σημείωσε πως υπάρχουν ταυτίσεις καθώς είναι στην ίδια γενιά αλλά και “ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε γενικά τον λαϊκισμό”. Είπε πως “στην Ελλάδα πετύχαμε να πατάξουμε τον λαϊκισμό της αριστεράς. Πετύχαμε ένα ποσοστό πολύ-πολύ ισχυρό, πετύχαμε ένα ποσοστό 40%. Είναι η πρώτη φορά σε μια περίοδο δέκα ετών, που η Ελλάδα εκλέγει κυβέρνηση με απόλυτη πλειοψηφία και καταπολεμήσαμε τον λαϊκισμό. Επίσης, καταπολεμήσαμε τα άκρα... Και το πετύχαμε χωρίς να αντιγράψουμε τη ρητορική των λαϊκιστών, παρουσιάζοντας ένα σχέδιο πολύ συγκεκριμένο πάνω στην ελληνική οικονομία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση