GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Arnaldo Tamayo... Ήρωας της σοσιαλιστικής Κούβας και της ΕΣΣΔ!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Σοσιαλισμός ή θάνατος, πατρίδα ή θάνατος , θα νικήσουμε! » Φιδέλ Κάστρο 18 Σεπτέμβρη 1980...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
«Σοσιαλισμός ή θάνατος,
πατρίδα ή θάνατος, θα νικήσουμε!»
Φιδέλ Κάστρο

18 Σεπτέμβρη 1980...
ο Κουβανέζος Αρνάλντο Ταμάγιο Μέντεσ, ο πρώτος Λατινοαμερικάνος κοσμοναύτης που ταξίδευε στο διάστημα, μαζί με τον Σοβιετικό κοσμοναύτη Γιούρι Ρομανένκο.
Σαν σήμερα οι δύο κοσμοναύτες πέταξαν μαζί στο διαστημόπλοιο Soyuz 38 μέχρι να φτάσουν στον διαστημικό σταθμό Salyut 6.
Εκεί, από το διάστημα και τον διαστημικό σταθμό Salyut 6, οι δύο άνδρες και άλλα μέλη του πληρώματος διεξήγαγαν 27 κοινά πειραματικά προγράμματα της Σοβιετικής-Κούβας, τα οποία είχαν αναπτύξει κυρίως οι Κουβανοί επιστήμονες. 
Μια διαστημική αποστολή που διήρκεσε επτά ημέρες, 20 ώρες και 43 λεπτά και ήταν μια αποστολή για την ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας Κούβας-ΕΣΣΔ.
Όταν επέστρεψαν στη γη, και οι δύο κοσμοναύτες έλαβαν τιμήθηκαν από τις δύο χώρες με τους τίτλους και διακρίσεις: Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης και το παράσημο Τάγμα του Λένιν κι αντιστοίχως Ήρωα της Δημοκρατίας της Κούβας, με το μετάλλιο χρυσό αστέρι και το Τάγμα του Playa Girón.

Ανώτατη διάκριση Playa Girón... στη μνήμη της μεγαλειώδους νίκης της Κουβανέζικης Επανάστασης, όταν ο Τσε με τον Φιδέλ και τους αντάρτες τους κατατρόπωσαν την αμερικάνικη εισβολή 17 - 19 Απρίλη 1961


  Περισσότερα για τον Κουβανέζο κοσμοναύτη Αρνάλντο Ταμάγιο Μέντεσ: ΕΔΩ

«Λαοί χωρίς μνήμη... δεν έχουν μέλλον»
Ανδρέας Παπανδρέου
Ο Φιδέλ κι ο λαός της Κούβας διέθεταν και διαθέτουν μνήμη...
Γι' αυτό η Κουβανέζικη Επανάσταση δεν γυρίζει πίσω [Βλέπε σε: "Στην Κούβα παλινόρθωση του καπιταλισμού"!].

«Η βαθιά συμμαχία των λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας που βασίζονται στην επιστήμη, σε ισχυρούς στρατούς και γενναίους στρατιώτες είναι σε θέση να εγγυηθούν την επιβίωση της ανθρώπινης φυλής»
Fidel Castro Ruz


«Οι αναμνήσεις μας είναι η δύναμή μας.
Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη
οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας
κι όταν η νύχτα επιχειρεί να ξανάρθει
εμείς ας βάλουμε φωτιά στις μεγάλες επετείους,
όπως θα ανάβαμε πυρσούς»
Βίκτωρ Ουγκό, από γράμμα στον Λουί Μπλανκ (1877)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση