GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πατούλης για μεταφορά μεταναστών: Θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά δεν θα αναλάβουμε τις ευθύνες κανενός αν δεν μας δοθούν τα εχέγγυα

«Η συνάντηση ήταν περισσότερο διερευνητική. Έγινε επικαιροποίηση των ανθρώπων που σήμερα φιλοξενούνται σε περιφερειακές αρχές. Υπάρχε...

«Η συνάντηση ήταν περισσότερο διερευνητική. Έγινε επικαιροποίηση των ανθρώπων που σήμερα φιλοξενούνται σε περιφερειακές αρχές. Υπάρχει μία μεγάλη ασφυκτική πίεση από τα νησιά όπου ανθρώπινες ψυχές είναι εγκλωβισμένες μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες. Όλο αυτό έχει να κάνει και με το νομοσχέδιο για το άσυλο που θα προωθηθεί από Δευτέρα αλλά και τους χώρους που θα πρέπει με ισότιμο και δίκαιο τρόπο θα πρέπει να έρθουν μεταναστευτικές ροές αλλά με ποια εχέγγυα και ποιες στρατηγικές», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή των «τεντιμπόηδων» με τον Μάνο Νιφλή και τον Άκη Παυλόπουλο ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Όλα αυτά θα πρέπει να διευκρινιστούν με πολύ σοβαρό τρόπο. Η σημερινή συνάντηση είχε μία διερευνητική τάση πως 10.000 μετανάστες θα μπορούσαν να προωθηθούν προς την ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν επελέγησαν τα σημεία. ήταν μία απαρχής συζήτηση, όλα αυτά πρέπει να γίνουν πριν το Χειμώνα, πριν τις 15 Νοεμβρίου. Ο κ. υπουργός, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα θα πρέπει να συντονίσει, εμείς διάθεση έχουμε να βοηθήσουμε αλλά δεν θα αναλάβουμε τις ευθύνες κανενός εφόσον δεν μας δοθούν τα εχέγγυα και οι στρατηγικές οι οποίες χρειάζονται», πρόσθεσε.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε επίσης ότι «σήμερα είναι 48.000 μετανάστες και αυτή τη στιγμή αρκετές ροές είναι στο Βόρειο και στο Νότιο Αιγαίο. Το κεντρικό κράτος έδειξε τα τελευταία χρόνια ότι δεν ήταν έτοιμο να λειτουργήσει όπως έπρεπε σε μία τόσο μεγάλη μεταναστευτική ροή και έτσι εγκλωβίστηκαν άνθρωποι, οι οποίοι αν δεν έπρεπε να είναι εδώ, θα έπρεπε να έχουν επιστραφεί από εκεί που ήρθαν».

Με αφορμή τις ΜΚΟ που ελέγχονται ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «δημιουργήθηκαν πολλές ΜΚΟ και πήραν τα λεφτά αλλά δεν ξέρω τι τα έκαναν . Εύχομαι να ελεγχθούν (από τους εισαγγελείς) γιατί δεν μπορεί όλα να είναι ίσα και να παίζουν σε μία Ελλάδα της κρίσης».

Ερωτηθείς για τις αφίσες στην Αθήνα, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «οποιασδήποτε νεολαία από εδώ και πέρα και βεβαίως του ΣΥΡΙΖΑ δεν σεβαστούν και όποια κόμματα δεν διαφυλάξουν τη νομιμότητα και κυρίως εκείνοι που κυβερνούν αυτήν τη χώρα, τότε εμείς είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε τους νόμους. Σήμερα απλώς κατεβάζουμε τις αφίσες και κάνουμε παράκληση να τις κατεβάσουν αυτοί που τις βάζουν γιατί από την επαύριον όσοι συνεχίζουν να την ρυπαίνουν θα στέλνουμε πρόστιμα και εισαγγελείς. Όσοι θέλουν να διαφημίζονται, θα διαφημίζονται μέσα από νόμιμες διαδικασίες».

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση