GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτινγκερ: Μπορεί κανείς να επενδύσει στην Ελλάδα - Αξιόπιστη η κυβέρνηση

Μπορεί κανείς να επενδύσει στην Ελλάδα, η κυβέρνηση είναι αξιόπιστη, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρώπινων Πόρων...

Μπορεί κανείς να επενδύσει στην Ελλάδα, η κυβέρνηση είναι αξιόπιστη, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρώπινων Πόρων, Γκίντερ Έτινγκερ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Ο κ.Έτινγκερ είπε ότι η κυβέρνηση «διαθέτει μεγάλο δυναμικό για μια συνεκτική πολιτική ... ώστε να ενισχύσει σαφώς την οικονομία» και εκτιμά ότι «μια ετήσια ανάπτυξη της τάξεως του 2% θα είναι εφικτή τα επόμενα χρόνια και μάλιστα θα είναι και υψηλότερη».

«Οι επενδυτές θέλουν να έχουν σαφείς όρους. Θέλουν να έχουν εμπιστοσύνη. Νομίζω πώς τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης πολύ περισσότερο απολαμβάνουν εμπιστοσύνης. Μπορεί κανείς να επενδύσει στην Ελλάδα, η κυβέρνηση είναι αξιόπιστη» , πρόσθεσε.

Στο ερώτημα εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προστατεύσει τα κοινά μας ευρωπαϊκά σύνορά στο Αιγαίο καθώς και την κυπριακή ΑΟΖ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε: «Έχουμε και πάλι συνομιλίες για το θέμα της επανένωσης τη Κύπρου, συνεχίζονται και κάναμε τα πάντα ώστε αυτή η δυνατότητα να συνεχίσει να υπάρχει. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μην πρέπει να υπάρξει χρήση όπλων. Είμαστε όμως διατεθειμένοι να επιβάλουμε οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία, εάν παραβιάζει σαφείς νομικές υποχρεώσεις η αν κάνει παράνομες έρευνες για φυσικό αέριο». Θεωρεί δε «παραδειγματική» τη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ και «τη δημιουργία υποδομών για το φυσικό αέριο για την κοινή αξιοποίησή του στις αγορές».

Η Ευρώπη

Ο Χριστιανοδημοκράτης Γερμανός πολιτικός εκτίμησε ότι «το να μπορέσει να κρατήσει κανείς ενωμένη μια Ευρώπη με 27 ή 28 μέλη δεν ήταν ποτέ εύκολο και δεν θα γίνει πιο εύκολο» και προσθέτει ότι «χρειαζόμαστε συμβιβασμούς, πρέπει να συμφωνούμε». Ωστόσο εκτιμά ότι το 2020 θα είναι το έτος της ενδυνάμωσης της Ευρώπης. Η ομιλία της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου «ήταν πολυ φιλόδοξη και γι αυτό πιστεύω ότι το 2020 θα είναι το έτος της ενδυνάμωσης της Ευρώπης», είπε σημειώνοντας ότι η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της γερμανικής κυβέρνησης και συμπλήρωσε:

«Οι παγκόσμιες εξελίξεις σήμερα αναφορικά με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Μέση Ανατολή, πρέπει να μας ωθήσουν να ενδυναμώσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να γίνει πιο ισχυρή, είτε πρόκειται για την ενιαία εξωτερική πολιτική, είτε για την Άμυνα και τον κοινό ευρωπαϊκό στρατό, είτε για την κοινή πολιτική έρευνας. Πρέπει να διατηρήσουμε το όνομα Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πίσω από αυτήν να βρίσκονται ενωμένες οι χώρες-μέλη. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο μια ισχυρή ενωμένη Ευρώπη μπορεί να μας καταστήσει πιο ανταγωνιστικούς και να εξασφαλίσει την κυριαρχία μας ως οντότητα.». Παραδείγματα για το πώς μπορεί να γίνει αυτό είναι ότι «πρώτον θα τεθούν σε ισχύ μια σειρά από μέτρα τα οποία θα ενισχύσουν πολύ δραστικά την οικονομία, δεύτερον θα αποκτήσουμε ένα πλαίσιο προϋπολογισμού που θα χρηματοδοτήσει το μέλλον της Ευρώπης και τρίτον η Άμυνα θα γίνει ένα ευρωπαϊκό θέμα...».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση