GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση και αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής

Τον κεντρικό άξονα της πολιτικής που θα ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ προσδιόρισε η Φώφη Γεννηματά κάνοντας λόγο για «αντεπίθεση με αυτοπεποίθ...

Τον κεντρικό άξονα της πολιτικής που θα ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ προσδιόρισε η Φώφη Γεννηματά κάνοντας λόγο για «αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση και αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής. «Οποιαδήποτε μελλοντική κυβερνητική συνεργασία προϋποθέτει ξεκάθαρες, προοδευτικές, προγραμματικές συμφωνίες, όπως έχουμε αποφασίσει», επισήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και συνέχισε:

«Είμαστε ένα κόμμα σοσιαλιστικό, πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, πολιτικά φιλελεύθερο, που εκφράζει τις προσδοκίες και τις ανάγκες των εργαζομένων, των επιστημόνων, των επαγγελματιών, των αγροτών, της μεσαίας τάξης και των μη προνομιούχων Ελλήνων.

Είμαστε ένα κόμμα παρεμβατικό στη Βουλή και μέσα στην κοινωνία. Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε. Λέμε "Ναι" σε ό,τι πραγματικά συμβάλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση, και θα συνεχίσουμε να λέμε "Όχι" σε νομοσχέδια που προωθούν το κομματικό κράτος, τη χειραγώγηση της αυτοδιοίκησης και την καταπάτηση δικαιωμάτων των εργαζόμενων».

Η Φώφη Γεννηματά απάντησε στην αμφισβήτηση που δέχεται και στο αίτημα για αναβίωση του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι θεσμικό κόμμα και με την κάρτα μέλους δεν κατοχυρώνουμε απλά την οικονομική μας αυτοτέλεια αλλά ταυτοποιούμε, ενεργοποιούμε, δίνουμε αποφασιστικό λόγο και ρόλο στα μέλη μας.

«Πρώτη εγώ εγγυώμαι το δικαίωμα όλων των στελεχών και των μελών μας στην άποψη, την κριτική, στην εναλλακτική και δημιουργική πρόταση. Αλλά είναι η ώρα να συναποφασίσουμε ότι αυτή τη θεσμική λειτουργία και τις δημοκρατικές διαδικασίες, τις σεβόμαστε όλοι. Το τρένο μας χωρά όλους. Αλλά θα προχωρήσει μπροστά και χωρίς συμβιβασμούς. Είμαστε Κίνημα Αλλαγής. Δεν γυρίζουμε πίσω», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και προσέθεσε:

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στην άνοδο του καινούργιου. Υπάρχει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό είναι το νέο που δημιουργούμε. Εμείς υπηρετούμε το νέο και την αλλαγή που υπηρετούσε πάντα το ΠΑΣΟΚ. Ας σταματήσουν λοιπόν τώρα όσοι εξακολουθούν να παίζουν με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και το συναίσθημα των ανθρώπων που το στηρίζουν. Δεν παραδίδουμε τα σύμβολά μας και την προοδευτική μας ταυτότητα. Είναι η περηφάνια μας. Είναι πολύτιμες για το παρόν και το μέλλον όλων μας. Προχωράμε μπροστά με λογισμό και με όραμα. Επόμενος σταθμός η Συνδιάσκεψη».

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε για πολιτική αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση του Κινήματος Αλλαγής η οποία θα είναι πολιτική, προγραμματική, για λύσεις προοδευτικές σε σύγχρονα σύνθετα προβλήματα. «Σε μια κοινωνία που έχει αλλάξει σύνθεση, ταυτότητα, προσανατολισμό και έμαθε μόνη της να τα βγάζει πέρα, η Κεντροαριστερά και η Σοσιαλδημοκρατία έχει χρέος και ευθύνη να δημιουργήσει ένα νέο συλλογικό αφήγημα όπου χωράνε όλοι», ανέφερε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Και εξήγησε ποιος είναι ο στόχος της συνδιάσκεψης που προγραμματίζεται για το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. «Η επιστροφή της πολιτικής μετά από μια δεκαετία πόλωσης και διχασμού είναι δική μας υπόθεση, είναι υπόθεση του λαού και όχι υπόθεση των δήθεν τεχνοκρατών ή των αξιοποιήσιμων παντός καιρού. Αυτός είναι ο στόχος της προγραμματικής και ιδεολογικής μας συνδιάσκεψης. Να απαντήσουμε σε διλήμματα που ταλανίζουν τους προοδευτικούς σε όλη την Ευρώπη, αλλά με δική μας σφραγίδα και ταυτότητα. Η Σοσιαλδημοκρατία σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις», «θόλωσε το στίγμα μας» στα χρόνια της κρίσης, τόνισε και προσέθεσε: «Το κοινωνικό κράτος άρχισε να αποψιλώνεται παντού στην Ευρώπη. Οι τράπεζες και τα funds καθορίζουν και επιβάλουν πολιτικές σκληρής και διαρκούς λιτότητας. Στροφή τώρα στις ρίζες μας, στις σοσιαλιστικές μας ρίζες για να βρούμε τις απαντήσεις με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τις σύγχρονες προκλήσεις».

«Οι αποφάσεις της Συνδιάσκεψης θα αποτελέσουν το δικό μας ολοκληρωμένο "αφήγημα" για την αναγέννηση της χώρας και τη σύγχρονη πρόταση διακυβέρνησης, για το παρόν και το μέλλον του λαού και του τόπου. Αυτή θα είναι η δική μας πρόταση για τα 200 χρόνια Ανεξαρτησίας», τόνισε ζητώντας από τα στελέχη να μιλήσουν με εξωστρέφεια. «Η παράταξή μας μπορεί να βγει ξανά μπροστά για την αναγέννηση της Ελλάδας. Με το πράσινο χρώμα της ελπίδας για ζωή, αλλά και το κόκκινο του αγώνα», ανέφερε.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι η αντεπίθεση του κόμματος θα έχει και οργανωτικά χαρακτηριστικά με στόχο τη συγκρότηση του «σ΄ ένα κόμμα που αλλάζει σταδιακά γενιά, με μπροστάρηδες νέα πρόσωπα με κατάρτιση και ικανότητες, που μπήκαν στην εκλογική μάχη και οφείλουμε να τους δώσουμε ευκαιρίες, και τα έμπειρα στελέχη μας στο πλάι τους εγγύηση, χωρίς να τους πνίγουν», ενώ συμπλήρωσε πως φιλοδοξία είναι να γίνει το ΚΙΝΑΛ η πολιτική δύναμη του brain gain.

Συνεχίζοντας, η Φώφη Γεννηματά έκανε δριμεία κριτική προς τη κυβέρνηση αναφέροντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται χωρίς συνολικό σχέδιο και πραγματική μεταρρυθμιστική πρόταση και ότι έχει αποδεχθεί τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το Υπερταμείο. «Η ανάπτυξη είναι το μεγάλο ζητούμενο στη χώρα. Αλλά πώς; Με ποιους όρους για τους εργαζόμενους; Με ποιες προϋποθέσεις για το δημόσιο συμφέρον; Με ποιες συνθήκες για το περιβάλλον;», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κάνοντας λόγο για κατ' επίφαση αναπτυξιακό νομοσχέδιο. «Θα παρακολουθούμε στενά τα θέματα των ΕΛΠΕ, του αεροδρομίου, της ΔΕΗ, όπου αξιοποίησαν τα προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ για να την απαξιώσουν κι άλλο, τη διέσυραν και έστειλαν το λογαριασμό στους καταναλωτές», επισήμανε κι έκανε αναφορά στη κατάρρευση της Thomas Cook και τα προβλήματα που δημιουργεί στον ελληνικό τουρισμό, σημειώνοντας πως απαιτούνται «άμεσα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρηματιών που πλήττονται και των εργαζομένων που μένουν άνεργοι και είναι πολλοί».

Για το προσφυγικό επέκρινε τη κυβέρνηση πως «συσκέπτεται χωρίς να σκέπτεται και να αποφασίζει». «Συνεχίζει και εδώ την ίδια πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο αρμόδιος υπουργός επισκέφτηκε τη Μόρια και έφυγε πολύ ικανοποιημένος. 29.000 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά είναι ευρωπαϊκό, είναι ανθρωπιστικό πρόβλημα που απαιτεί λύση τώρα και αλλαγή πολιτικής», ανέφερε.

Για την ψήφο των αποδήμων τόνισε ότι «η θέση μας είναι ξεκάθαρη απέναντι στα παιχνίδια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ». Υπογράμμισε ότι η θέση του ΚΙΝΑΛ είναι «ένα μεγάλο "Ναι". Επιστολική ψήφος, συνυπολογισμός της ψήφου τους στο εθνικό αποτέλεσμα και βέβαια εκλογή εκπροσώπων τους στην ελληνική Βουλή» και επανέλαβε πως «παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα δεν θα επιτρέψουμε».

Για την υπόθεση Νοvartis απέδωσε τις εξελίξεις στη προσπάθεια των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα να συμψηφίσουν τις ευθύνες τους, ενώ υποστήριξε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και εκεί θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναζητώντας και αναδεικνύοντας τις ευθύνες όλων των εμπλεκομένων όσο ψηλά και αν βρίσκονται. «Για να συνεννοούμαστε: όπως δεν μίλησε ποτέ ο κ. Τσίπρας για τις ευθύνες της ΝΔ την Καραμανλική περίοδο, έτσι σπεύδει να παραγράψει ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες του κ. Τσίπρα παντού, σε όλα τα κρίσιμα θέματα», τόνισε η κ. Γεννηματά .

Επέμεινε ότι το ΚΙΝΑΛ θα επαναφέρει τη πρόταση του για Εξεταστική Επιτροπή για τη πορεία της χώρας από τη είσοδο στο ευρώ έως σήμερα γιατί, όπως είπε, «δεν υπάρχει άλλος τρόπος να κλείσουν οι πληγές». «Δεν θα πετύχουμε την εθνική συνεννόηση, αν αφήσουμε την ιστορία να την γράψουν οι μικροπολιτικές στοχεύσεις της στιγμής. Αυτό επιδιώκουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αρνούνται με κάθε τρόπο τη συνεννόηση ακόμα και για σοβαρά, μεγάλα θέματα του τόπου. Τις προκλήσεις όμως θα τις ξαναβρούμε μπροστά μας και θα είμαστε ασυγχώρητοι αν δεν έχουμε εθνικά θωρακιστεί με μνήμη, μεταμέλεια, συσπείρωση και σχέδιο» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Αναφερόμενη στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «δεν πήρε κανένα μήνυμα από τις κάλπες και συνεχίζει να δείχνει αλαζονεία, αυταρέσκεια, καμία ουσιαστική αυτοκριτική- συνεχίζει τις διχαστικές λογικές», και πρόσθεσε ότι είναι συνάμα αμήχανος να ασκήσει ξανά αντιπολίτευση αφού δεν έχει πρόταση για τη χώρα. «Είτε super market είτε μπακάλικο κάνουν το κόμμα τους όπως τσακώνονται, ληγμένα πουλούν. Και ο κόσμος δεν θα πάρει. Δεν θα επιτρέψουμε οι τοξικές πολιτικές επιλογές του κ. Τσίπρα, αφού έφθειραν την Αριστερά, να "δηλητηριάσουν" και την Κεντροαριστερά», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση