GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οικογένειες Τούρκων στο ναυάγιο με επτά νεκρούς στις Οινούσσες - Ζήτησαν πολιτικό άσυλο οι επιζώντες - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Σε “υγρό τάφο” μετατράπηκε γι’ ακόμη μια φορά το Αιγαίο, με θύματα αυτή τη φορά πέντε παιδιά και δύο γυναίκες από την Τουρκία, που πρ...

Σε “υγρό τάφο” μετατράπηκε γι’ ακόμη μια φορά το Αιγαίο, με θύματα αυτή τη φορά πέντε παιδιά και δύο γυναίκες από την Τουρκία, που προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα τους και να ζητήσουν καταφύγιο στη δική μας.

Η βάρκα με τα 19 άτομα ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης το ταξίδι από τα τουρκικά παράλια, με προορισμό τη Χίο. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το εξάμετρο φουσκωτό ανετράπη ανοικτά των Οινουσσών, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα.

Έπειτα από μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποίησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της FRONTEX, περισυνελέγησαν 12 άτομα, που είναι καλά στην υγεία τους και επτά νεκροί. Μεταξύ των θυμάτων και ένα βρέφος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 και οι 12 Τούρκοι, που διασώθηκαν και βρίσκονται πλέον στη Χίο, ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Πρόκειται για ανθρώπους υψηλού μορφωτικού επιπέδου, που μιλούν άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.

Δήμαρχος Οινουσσών στον Realfm 97,8: Συντελείται ένα παγκόσμιο έγκλημα

«Έχουμε άπνοια, μία καλοκαιρινή μέρα και ευνοεί τέτοιου είδους "εξορμήσεις". Είναι βαρύ το κλίμα γιατί πριν από 15 μέρες είχαν βγει στις 11:00 τη νύχτα σε μία απόκρημνη ακτή, ακούσαμε τις φωνές τους, καλέσαμε την πυροσβεστική από τη Χίο γιατί έπρεπε να γίνει ανέλκυση από το σημείο. Είμαστε ναυτικός τόπος αλλά... να έχουμε αυτά τα περάσματα και να επαναλαμβάνεται η τραγωδία του 2015 και οι πολύ δύσκολες στιγμές που ζήσαμε», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή ''τεντιμπόηδες" με τον Μάνο Νιφλή και τον Άκη Παυλόπουλο ο δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ.

«Οι διακινητές τους αφήνουν σε σημεία που αν έχει καιρό είναι βέβαιο ότι οδηγούνται στον πνιγμό οι άνθρωποι. Στις ακτές μας συντελείται ένα παγκόσμιο έγκλημα. Μακάρι να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι αλλά και οι λιμενικοί βρίσκονται στα όριά τους, με εξοντωτικές βάρδιες. Είναι κάποια σκάφη που κινούνται πολύ γρήγορα, δεν τα προλαβαίνουν. Αποτροπή δεν μπορούν να κάνουν, κάνουν διάσωση», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση