GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ντέρμπι" στις εκλογές του Ισραήλ βλέπει ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει να είναι «αμφίρροπες» οι κοινοβουλευτικές εκλογές που διεξάγονται...

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει να είναι «αμφίρροπες» οι κοινοβουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στο Ισραήλ.

«Είναι 50/50», δήλωσε για τις ισραηλινές εκλογές που έχουν την μορφή δημοψηφίσματος για το πολιτικό μέλλον του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος διατηρεί πολύ στενές σχέσεις.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου είχε εκφράσει το Σάββατο την υποστήριξή του στη δύσκολη εκστρατεία επανεκλογής του Ισραηλινού πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο Τραμπ αποκάλυψε ότι συζήτησε με τον Νετανιάχου την πιθανότητα σύναψης μιας αμυντικής συνθήκης μεταξύ των δύο χωρών. «Περιμένω να μπορέσω να συνεχίσω αυτές τις συνομιλίες μετά τις ισραηλινές εκλογές, όταν συναντηθούμε και πάλι» στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα, πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος. Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε με tweet του τον Ντόναλντ Τραμπ «τον μεγαλύτερο φίλο στον Λευκό Οίκο» που είχε ποτέ το Ισραήλ.

Οι δημοσκοπήσεις από διαφορετικές εταιρείες δείχνουν μια μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στο δεξιό κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου, που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία δέκα χρόνια, και το κόμμα Καχόλ Λαβάν (Μπλε-Άσπρο) του πρώην αρχηγού του στρατού Μπένι Γκαντς. Το κάθε κόμμα, σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις, αναμένεται να κερδίσει 32 έδρες το καθένα στην Κνεσέτ (ισραηλινό κοινοβούλιο) των 120 εδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση