GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντρα για την ψήφο των αποδήμων - Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, με αφορμή την ψήφο των αποδήμων. Έπειτα από τις χθεσινές δηλώσεις του ...

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, με αφορμή την ψήφο των αποδήμων. Έπειτα από τις χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε ως “αντισυνταγματική” και “βαθιά προσβλητική” την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ επί του ζητήματος, η Κουμουνδούρου απαντά σήμερα, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι ήταν εκείνη “που επί δεκαετίες εκμεταλλευόταν το θέμα μόνο για επικοινωνιακούς και μικροπολιτικούς λόγους, χωρίς τελικά να το επιλύει”.

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως η πρόταση που κατέθεσε για την ψήφο των αποδήμων "είναι το πόρισμα που επεξεργάστηκε και κατέθεσε η Επιτροπή που συστάθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή επιστημόνων από όλο το πολιτικό φάσμα και εκπροσώπων των αρμόδιων ανεξάρτητων και δημόσιων αρχών. Αντιθέτως, ήταν η Ν.Δ. εκείνη που επί δεκαετίες εκμεταλλευόταν το θέμα μόνο για επικοινωνιακούς και μικροπολιτικούς λόγους, χωρίς τελικά να το επιλύει”.

Όπως υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, “ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το μόνο κόμμα που κατέθεσε αναλυτική πρόταση η οποία κατοχυρώνει πλήρως το δικαίωμα ψήφου όλων των συμπατριωτών μας που ζουν έξω από την Ελλάδα, με ανάλογο τρόπο με αυτόν που έχουν υιοθετήσει προ πολλού χώρες με αντίστοιχο προφίλ διασποράς”.

Και καλεί τον Πρωθυπουργό, να συμβουλευτεί "τον υπουργό του κ. Γ. Γεραπετρίτη, ο οποίος ως συντάκτης της Έκθεσης της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) έχει καταθέσει πρόταση που κινείται στην ίδια κατεύθυνση με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ”.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Πέμπτης, μιλώντας με δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ “προσβάλλει ευθέως και βάναυσα την ελληνική ομογένεια... Είναι βαθιά προσβλητική για όσους επιλέγουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα εκτός Ελλάδος. Ουσιαστικά τους λέει ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν για Πρωθυπουργό, θα ψηφίσετε μόνο για κάποιους βουλευτές, άρα μιλάμε για πολίτες ‘δεύτερης κατηγορίας’ και για ψήφο η οποία δεν είναι ισότιμη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση