GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατάθεση "φωτιά" της Τουλουπάκη στον Εισαγγελέα με αιχμές για τους χειρισμούς Αγγελή στην υπόθεση Novartis

Της Άννας Κανδύλη Απάντηση σε όσα της αποδίδει ο πρώην επόπτης της Ιωάννης Αγγελής έδωσε σήμερα η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Δι...

Της Άννας Κανδύλη
Απάντηση σε όσα της αποδίδει ο πρώην επόπτης της Ιωάννης Αγγελής έδωσε σήμερα η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
Στην τρίωρη κατάθεση της στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά, ο οποίος διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για τις δικές της καταγγελίες, η Εισαγγελέας ενίσχυσε, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες, τα όσα περιελάμβανε στην αναφορά που είχε καταθέσει από τον προηγούμενο Ιανουάριο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Ειδικότερα, η κ. Τουλουπάκη φέρεται να ξεκίνησε με το ταξίδι στη Βιέννη τον Δεκέμβριο του 2018 , όταν σε συνάντηση που έγινε με κλιμάκιο του FBI και Αμερικανούς εισαγγελείς, τους προτάθηκε να τους δοθεί ένας τραπεζικός λογαριασμός πολιτικού προσώπου. Τότε ο Ι.Αγγελής αρνήθηκε να τον παραλάβει, υποστηρίζοντας ότι τα όποια στοιχεία πρέπει να δοθούν μέσω της Eurojust.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στις δύο επισκέψεις συνοδεία αστυνομικού του τότε επόπτη της στην Εισαγγελία Διαφθοράς, εν απουσία της, όπου ο κ. Αγγελής αντέγραψε από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε στικάκι στοιχεία όχι μόνο για τη NOVARTIS αλλά και για άλλες υποθέσεις.
Τα στοιχεία αυτά, τα οποία περιλαμβάνουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, φέρεται να είπε η Ελένη Τουλουπάκη ότι δεν έχουν επιστραφεί στην εισαγγελία διαφθοράς. Για τα εν λόγω περιστατικά οι γραμματείς του γραφείου της έχουν δώσει έγγραφες καταθέσεις όπου τα περιγράφουν και μάλιστα σε χρόνο προγενέστερο των καταγγελιών Αγγελή.
Η εισαγγελέας αναφέρθηκε επίσης και στα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα του FBI για τη NOVARTIS που πήρε ο κ. Αγγελής, τα οποία επέστρεψε μεν χωρίς όμως να είναι γνωστό αν κράτησε αντίγραφα.
Παρεμβάσεις...
Πλην των παραπάνω, η Ελένη Τουλουπάκη φέρεται να μίλησε και για παρεμβάσεις από τον επόπτη της στη διερεύνηση της υπόθεσης NOVARTIS. Και συγκεκριμένα ότι αυτός άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης που είχαν αναλάβει το σκέλος της τιμολόγησης των φαρμάκων,κάτι που είχε ως συνέπεια την καθυστέρηση της έρευνας.
Μετά την κ. Τουλουπάκη, ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς θα καλέσει για κατάθεση και τους δυο επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση