Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ισπανία: Αδιέξοδο στην πρώτη συνάντηση Σοσιαλιστών-Podemos

Share it:

Οι διαπραγματευτικές ομάδες του ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) και των Podemos δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μία συμφωνία, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους, για τις προοπτικές μιας ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ, ωστόσο συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Το ακανθώδες ζήτημα στην επίτευξη μίας συμφωνίας «την ενδεκάτη ώρα» πριν από την εκπνοή της διορίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αλλιώς η χώρα θα επανέλθει στις κάλπες, εξακολουθεί να παραμένει η δομή της επόμενης κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του PSOE, Αδριάνα Λάστρα, η πρόταση του κόμματός της δεν περιλαμβάνει την είσοδο στην κυβέρνηση σε στελέχη των Podemos, ενώ η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της παράταξης του Πάμπλο Ιγκλέσιας τόνισε πως εξέρχονται «ανήσυχοι» από τη συνάντηση αυτή και πως η θέση του PSOE είναι «αμετακίνητη».

Η συνάντηση, που διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες, υπήρξε τόσο άκαρπη, που το PSOE ούτε καν εξήγησε στους Podemos ποιες είναι οι θεσμικές, αλλά όχι κυβερνητικές, θέσεις που τους προτείνει να αναλάβουν ως αντάλλαγμα για μία κοινοβουλευτική στήριξη μιας μονοκομματικής κυβέρνησης του Σάντσεθ.

Σύμφωνα με πηγές των κομμάτων, οι Σοσιαλιστές δεν θέλησαν να αποσαφηνίσουν τι εννοούν με τον όρο «τρίτος δρόμος», ούτε τις κρατικές θέσεις που προορίζουν για τους Podemos. Όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, το PSOE δεν θέλει ν' αναλωθεί προς το παρόν σε μία συζήτηση για τις θέσεις, προκειμένου να εστιασθούν οι διαπραγματεύσεις σε μία προγραμματική πρόταση, που θα μπορούσε να καταλήξει σε συμφωνία.

Μετά το πέρας της μακράς τους συνάντησης, τα δύο κόμματα δεν θέλησαν στις δηλώσεις τους να θεωρήσουν ως λήξασα κάθε διαπραγματευτική προσπάθεια και δήλωσαν διάθεση να συνεχίσουν τις επαφές «εντός των επόμενων ωρών, ή ημερών», χωρίς όμως να καθορίσουν μία συγκεκριμένη ημερομηνία. Επιπλέον, η σοσιαλίστρια εκπρόσωπος δήλωσε πως στις επόμενες διαπραγματεύσεις θα επιδιωχθεί μεγαλύτερη «διακριτικότητα» από αυτήν που επικράτησε στην πρώτη διερευνητική συνάντηση.

Η διάθεση για προσέγγιση μεταξύ των δύο κομμάτων γίνεται όλο και ισχνότερη και όλο διογκώνεται η πεποίθηση πως η κατάληξη θα είναι η προσφυγή στις κάλπες. Από τους Podemos διατρανώνεται πως η θέση τους παραμένει σταθερή υπέρ μίας κυβέρνησης συμμαχίας και έως το τέλος θα αναμένουν μία πρόταση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share it:
Reactions:

Διεθνή

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο-γροθιά στη συνείδησή μας! ΠΑΙΔΙΑ χωρίς τετράδια, χωρίς φαγητό, χωρίς φάρμακα...

Μάρω Μπουρδάκου   ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ...ΣΚΗΝΕΣ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ... ΟΥΓΚΑΝΤΑ..., ένα σχολείο ..600 παι...