GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βορίδης: Πρέπει να αρθεί η προστασία των προστατευόμενων μαρτύρων για να κληθούν στην προκαταρκτική

"Υπάρχει αυτή τη στιγμή τουλάχιστον ένας μάρτυρας, που δεν είναι τυχαίος, είναι μια εισαγγελέας, η οποία έχει χειριστεί το θέμα αυτό...

"Υπάρχει αυτή τη στιγμή τουλάχιστον ένας μάρτυρας, που δεν είναι τυχαίος, είναι μια εισαγγελέας, η οποία έχει χειριστεί το θέμα αυτό. Δεν είναι η μόνη, γιατί ο κ. Αγγελής ναι μεν δεν έχει πει μέχρι στιγμής το όνομα του Παπαγγελόπουλου, πλην όμως είναι σαφές ότι τον φωτογραφίζει και περιγράφει ο κ. Αγγελής συνομιλίες του με άλλους δικαστικούς λειτουργούς που επιβεβαιώνουν περίπου αυτά που λέει" δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στον Realfm 97,8.
Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα, ανέφερε ότι "τρίτον θέλω να βάλω εδώ στη συζήτηση παρ'ότι δεν συνδέεται απαραίτητα με τη Novartis, ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για το θέμα αυτό. Θα σας θυμίσω την εξέταση που έγινε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα της κ. Τσατάνη, η οποία τότε κατήγγειλε τον κ. Παπαγγελόπουλο για παρέμβαση στην υπόθεση Βγενόπουλου, όπου εκεί ο κ. Παπαγγελόπουλος ομολόγησε τις συζητήσεις αυτές στην επιτροπή. Άρα υπάρχει και τρίτος άνθρωπος που μιλάει για παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου".
"Πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, κάποιος να το πει. Στη δικονομική διαδικασία πρέπει αυτό να εισφερθεί ως ένα γεγονός που κάποιοι γνωρίζουν. Ας πούμε ακούω την κ. Φωτίου που λέει, αυτό που λέμε όλοι, μα δεν είναι δυνατόν θα το ήξερε ο Τσίπρας. Προφανώς, αλλά υπάρχει κάποιος που λέει εγώ ξέρω ότι το ήξερε; Αυτό είναι ένα ζητούμενο της αποδεικτικής διαδικασίας και ενώ πολιτικά συμπεράσματα βγαίνουν, η ποινική αποδεικτική διαδικασία, που δεν είναι για να αποφασίσουμε πώς θα ψηφίσουμε, είναι για να αποφασίσουμε αν πρέπει να τιμωρήσουμε ποινικά έναν άνθρωπο και έχει άλλες απαιτήσεις" τόνισε.
"Ο κ. Μανιαδάκης δεν πλέον προστατευόμενος άρα φαντάζομαι θα κληθεί στην προκαταρκτική. Είχε καταθέσει αρχικά ως προστατευόμενος, μετά ήρθη η προστασία του, είναι κατηγορούμενος σε άλλη υπόθεση τώρα, επομένως έχει διάφορες ιδιότητες. Όμως η ταυτότητά του είναι γνωστή. Η κλήση προστατευόμενων μαρτύρων δεν μπορεί να γίνει εφόσον τα στοιχεία τους δεν είναι γνωστά. Πώς θα τους καλέσεις; Επομένως υπάρχει ένα λογικό στάδιο πρότερο, το αίτημα της άρσης της προστασίας τους. Πρέπει να ζητηθεί η άρση της προστασίας τους, να αποκαλυφθούν τα στοιχεία τους και στη συνέχεια να κληθούν. Ακούω διάφορες νομικές παραλλαγές ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να εξεταστεί η δυνατότητα να εξεταστούν με προστασία της ανωνυμίας του, δεν ξέρω αν είναι εφικτό να γίνει σε μια τέτοια διαδικασία" σχολίασε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση