GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωσία: Οι S-400 της Τουρκίας δεν αποτελούν καμία απειλή για την Ελλάδα

Οι πωλήσεις των συστημάτων πυραυλικής αντιαεροπορικής άμυνας S-400 δεν συνιστούν καθ' οιονδήποτε τρόπο απειλή για την εδαφική ακε...

Οι πωλήσεις των συστημάτων πυραυλικής αντιαεροπορικής άμυνας S-400 δεν συνιστούν καθ' οιονδήποτε τρόπο απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και τέτοιου είδους φόβοι είναι απολύτως αβάσιμοι, δήλωσε σε συνέντευξη του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti ο διευθυντής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για θέματα στρατιωτικο-τεχνολογικής συνεργασίας Ντμίτρι Σουγκάγεφ.

«Το πυραυλικό σύστημα S-400 είναι σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, ακόμη και με τη σημασία αυτής της λέξης δεν είναι επιθετικό όπλο. Είναι το πιο σύγχρονο σύστημα, το οποίο προορίζεται να υπερασπίζεται πρωτίστως τον εναέριο χώρο, από τις επιβουλές των μεν ή των δε επιθετικών αεροδιαστημικών όπλων, σύγχρονων και μελλοντικών.

Και σε σχέση με αυτό, η πώληση του στην Τουρκία δεν απειλεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο την εδαφική ακεραιότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Συνεπώς οι φόβοι είναι απολύτως αβάσιμοι», δήλωσε ο Σουγκάγεφ.

Πηγές πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Novosti, Ria

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση