GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος με την ερευνήτρια Ελένη Αντωνιάδου: Καθηγητές αμφισβητούν ότι εργάζεται στη ΝΑSA – Τι απαντά η ίδια

Σάλος έχει ξεσπάσει στα social media σχετικά την Ελένη Αντωνιάδου, καθώς κάποιοι αμφισβητούν ότι υπήρξε ερευνήτρια και συνεργάτης της...

Σάλος έχει ξεσπάσει στα social media σχετικά την Ελένη Αντωνιάδου, καθώς κάποιοι αμφισβητούν ότι υπήρξε ερευνήτρια και συνεργάτης της NASA.

Σημειώνεται ότι η κ. Αντωνιάδου έχει τιμηθεί, σε τελετή στο Λονδίνο για το ερευνητικό της έργο στα βραβεία «2013 FDM Everywoman In Technology Awards», ενώ και η εταιρεία παιχνιδιών «Mattel» την είχε επιλέξει για Barbie, προκειμένου να τιμήσει τα σύγχρονα γυναικεία πρότυπα.

Η Ελληνίδα επιστήμονας στο Twitter υπογράφει ως επιστήμονας της βιοαστροναυπηγικής (bioastronautics) στο Twitter, ενώ στον προσωπικό της λογαριασμό του Facebook έχει κατά καιρούς αναρτήσει αρκετές φωτογραφίες από τη NASA, κάποιες από αυτές και με στολή αστροναύτη.

Ο σάλος όμως ξεκίνησε με αφορμή τη βράβευσή της από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στα «Επιχειρηματικά Βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος» πριν από μερικές μέρες και την ανάρτηση του αναπληρωτή καθηγητή από το πανεπιστήμιο του Παρισιού Paris Diderot, Κώστα Μπουγιούκου, ο οποίος υποστηρίζει πως η κυρία Αντωνιάδου δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτης της NASA.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η κ. Αντωνιάδου έχει παρακολουθήσει απλώς ένα summer camp της NASA και ισχυρίζεται ότι δεν έχει βραβευτεί ποτέ από την αμερικανική διαστημική εταιρεία.

«Ένας από τους καθηγητές της ΕΙΧΕ ανακαλύψει ΜΙΑ τεχνητή τραχεία η οποία σε όσους ασθενείς δοκιμάστηκε δυστυχώς πέθαναν, αλλά και πάλι η ίδια δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτή την ανακάλυψη» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Ακολούθησε η ανάρτηση καθηγητή της, όταν η κ. Αντωνιάδου ήταν φοιτήτρια στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του (τότε) Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

«Για τη NASA τα πράγματα είναι απλά, πήγε μάλλον σε κάποιο summer camp όπως πάνε δεκάδες άλλοι αξιόλογοι φοιτητές από όλο τον κόσμο, πέρασε μια δύσκολη επιλογή, έκανε ένα μικρό πρότζεκτ, κάτι τέτοιο. Ίσως να ασχολήθηκε ξανά και σε κάποιο άλλο πρότζεκτ, δεν ξέρω. Φυσικά όμως δεν εργάζεται εκεί ως ερευνήτρια όπως αφήνουν να εννοηθεί τα ΜΜΕ, με την έννοια ότι δεν έχει μόνιμη σχέση εργασίας και καθώς δεν έχει (από όσο ξέρω) ακόμα διδακτορικό, δύσκολα θα μπορούσε να θεωρηθεί «ερευνητής» με την ακαδημαϊκή έννοια του όρου» γράφει ο Παντελής Μπάγκος.

Η απάντηση της Ελένης Αντωνιάδου

Μετά τις συγκεκριμένες αναρτήσεις και τα εκατοντάδες σχόλια που ακολούθησαν στα social media, η κ. Αντωνιάδου απάντησε μέσω Facebook. Δημοσίευσε τον έπαινο που της απονεμήθηκε για τη συμμετοχή της στις Ακαδημίες της NASA, και ανέφερε:

«Μικρά βήματα στον χώρο της έρευνας γίνονται με συνεχή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Κάθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με συμμετοχή σε απλά ή πιο σύνθετα πρότζεκτ, σαν αυτό της τεχνητής νοημοσύνης στη ΝΑΣΑ που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό. Παράλληλα, όπως είπα πριν μερικές μέρες στη βράβευση στη Θεσσαλονίκη χρειάζονται να περάσουν δεκαετίες μόχθου, προσπάθειας, αποτυχιών και ίσως κάποιων επιτυχιών για να μπορείς να ελπίζεις ότι θα συνεισφέρεις ουσιαστικά ένα μικρό λιθαράκι στην επιστήμη. Εμένα ο στόχος μου ποτέ δεν ήταν να ανταγωνιστώ ακαδημαϊκούς ή να συγκρίνω τα πρώτα μου βήματα στην επιστήμη ως νέα ερευνήτρια με άτομα τα οποία είναι στο χώρο πολλές δεκαετίες. Εξάλλου το σημαντικό είναι να δουλεύεις πάντα συνεργατικά, βοηθώντας τους συνανθρώπους σου να πάνε επίσης ένα βήμα πιο πάνω και όχι ένα βήμα πιο κάτω».

Η νέα ανάρτηση του Κώστα Μπουγιούκου

«Και εγώ με τη σειρά μου λοιπόν να πω ότι δεν θα ήθελα να κάνω άλλη δημόσια ανάρτηση για το θέμα, αλλά επειδή είδα ότι η κα Αντωνιάδου επέμεινε, με ένα λιγάκι πιο σεμνό τρόπο οφείλω να ομολογήσω, αλλά επέμεινε ότι έχει "βραβευτεί" από τη ΝΑΣΑ και εξακολουθεί να λέει ότι "δουλεύει" εκεί, απλά θα παραθέσω την απάντηση ενός καλού ανθρώπου που βρήκα στο ΦΒ και νομίζω ότι κλείνει και το τελευταίο κεφάλαιο του ψέματος της κα Αντωνιάδου... η οποία έστω και πιο σεμνά, εξακολουθεί να ψεύδεται και να παραποιεί! Διαβάστε

"Δεν ήθελα να τοποθετηθώ δημόσια αναφορικά με το θέμα της βράβευσης της Ελένης Αντωνιάδου, αλλά υπέπεσε στην αντίληψή μου μια ακόμη τρομακτική απόπειρα εξαπάτησης και χειραγώγησης του κοινού μέσω ενός πρόσφατου post της και, καθώς γνωρίζω περί τίνος πρόκειται, αναγκάζομαι να πάρω θέση.

Με το πρόσφατο post της διατείνεται πως "[κ]άθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με συμμετοχή σε απλά ή πιο σύνθετα πρότζεκτ, σαν αυτό της τεχνητής νοημοσύνης στη ΝΑΣΑ που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό" και δημοσιεύει μια εντέχνως περικομμένη φωτογραφία από κάποιο σκιώδες "Award of Merit" που υπογράφεται από έναν officer της NASA και έναν του SETI.

Με μια απλή αναζήτηση στο google images με το λήμμα "frontier development lab award of merit" βρίσκουμε αμέσως από πού προέρχεται αυτό το "βραβείο": είναι πιστοποιητικό συμμετοχής στο Frontier Development Lab, ένα θερινό camp, στο οποίο βάζει challenges προς επίλυση η NASA (στις ΗΠΑ) και η ESA (στην Ευρώπη). Δεν είναι βράβευση από τη NASA αυτό, το ξέρει και γι' αυτό έχει περικόψει την εικόνα στα καίρια σημεία», αναφέρει ο κ. Μπουγιούκος.

Τι απαντούν οι διοργανωτές

Από τη διοργάνωση «Θαλής ο Μιλήσιος» σημειώνεται :

«Τιμήσαμε την Ελένη Αντωνιάδου, με βάση το βιογραφικό της, ως μια νέα Ελληνίδα ερευνήτρια από τη Θεσσαλονίκη, που έχει διακριθεί στο εξωτερικό. Στο πρόσωπό της τιμήσαμε τους νέους Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν στον τομέα τους. Είναι αυτονόητο ότι η επιλογή της κυρίας Αντωνιάδου, όπως και των άλλων βραβευθέντων, έγινε αποκλειστικά από τους διοργανωτές των βραβείων. Από την υπουργό Παιδείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, η οποία μας τίμησε με την παρουσία της, ζητήσαμε απλώς να απονείμει το βραβείο, όπως ακριβώς ζητήσαμε και από άλλους παρισταμένους υπουργούς την απονομή άλλων αντίστοιχων βραβείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση