GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μηταράκης: Τα αναδρομικά θα δοθούν το 2020 - Πότε έρχεται το νέο ασφαλιστικό - ΒΙΝΤΕΟ

Είναι «απολύτως δεδομένο και αυτονόητο ότι θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης», δήλωσε μιλώντας για την απόφαση του ΣτΕ για ...

Είναι «απολύτως δεδομένο και αυτονόητο ότι θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης», δήλωσε μιλώντας για την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά στον ANT1 και την εκπομπή

«Καλημέρα Ελλάδα» ο Νότης Μηταράκης.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι, δημοσιεύτηκαν «πέντε αποφάσεις από το ΣτΕ, οι οποίες έχουν ισχύ από τις 4 Οκτωβρίου», όμως εξήγησε αφενός ότι «κανείς δεν έχει απόλυτη εικόνα σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά», αφού δεν έχουν καθαρογραφεί οι αποφάσεις, αφετέρου ότι, το ποσό δεν έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2019».

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πληρώσει αναδρομικά με τρόπο που θα κινδυνεύσει το σύστημα το ασφαλιστικό», επανέλαβε ο υφυπουργός και ξεκαθάρισε:

«Αν δοθούν αναδρομικά, θα είναι από το 2020, δε θα δοθούν το 2019».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων, έκανε σαφές ότι, «έχουμε μπει σε νέα εποχή, πιο αισιόδοξη, έχουμε ξεπεράσει την εποχή των μειώσεων».

«Κανείς δεν έχει να ανησυχήσει για τίποτα από τις αλλαγές που θα γίνουν στο ασφαλιστικό», είπε.

Αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις και το σενάριο συμμετοχής ιδιωτών στο επικουρικό ταμείο, σημείωσε πως «δεν έχουμε καταθέσει την πρόταση για τις επικουρικές, δεν μπορούμε να μιλάμε έτσι» και ξεκαθάρισε πως «ο κάθε συνταξιούχος δε θα εξαρτάται από τον κάθε υπουργό».

Σχετικά με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, είπε ότι, «στόχος μέσα στο 2019 να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον ασφαλιστικό νόμο».

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση