GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης - Η Βουλή πρέπει να σκάψει βαθιά στη λάσπη - BINTEO

«Υπερψηφίζουμε το αίτημα της πλειοψηφίας για σύσταση ειδικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην υπουργ...

«Υπερψηφίζουμε το αίτημα της πλειοψηφίας για σύσταση ειδικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην υπουργό κ. Παπαγγελόπουλο» είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στη Βουλή. Όπως σημείωσε, το ΚΙΝΑΛ απαιτεί την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου «να αποκαλυφθούν οι ευθύνες κaι οι υπεύθυνοι όσο βαθιά ή όσο ψηλά κι αν βρίσκονται και να φανεί -επιτέλους- αν όλη αυτή η ιστορία ήταν αποκύημα της διεστραμμένης φαντασίας μόνο ενός επίορκου εισαγγελέα ή αν την εμπνεύστηκαν και την παρήγγειλαν άλλοι. Αν την ενορχήστρωσαν και την αξιοποίησαν άλλοι».

Ξεκινώντας την ομιλία της η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στην προανακριτική για την υπόθεση Novartis κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι τα ονόματα δέκα πολιτικών στελεχών κρεμάστηκαν στα μανταλάκια και το πανελλήνιο έγινε μάρτυρας μιας έντονα τοξικής ποινικοποίησης της δημόσιας ζωής.

«Για την Κυβέρνηση όλοι τους ήταν ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου, θύμιζαν άλλες εποχές. Πέρασαν έκτοτε πολλοί μήνες. Οι δικογραφίες για τους περισσότερους κατηγορουμένους έχουν πλέον τεθεί στο αρχείο. Ενάμισι έτος μετά την πρώτη κοινοβουλευτική διαδικασία για τη δήθεν διερεύνηση της υπόθεσης, ποιο είναι το συμπέρασμα; Έμαθαν οι πολίτες τι συνέβη στην πραγματικότητα; Ασχοληθήκαμε ποτέ ενεργά και αποτελεσματικά με τα θεσμικά κενά στον χώρο του φαρμάκου; Μόνο μετά από δική μας πρόταση δημιουργήθηκε διακομματική επιτροπή, που πέρασε στην Ιστορία χωρίς να αφήσει τίποτε πίσω της. Ακόμη και η Εξεταστική Επιτροπή που συγκροτήθηκε και λειτούργησε στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο αρνήθηκε πεισματικά να ασχοληθεί με το ζήτημα ταμπού του φαρμάκου» είπε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μίλησε για εκτροχιασμό της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης της περιόδου 2004 – 2009 , λέγοντας ότι η το 2004 η δαπάνη κόστισε στον ελληνικό λαό 3,3 δισ. ευρώ και 5 χρόνια μετά, το 2009, άγγιξε τα 6,4 δισ.

«Ο εκτροχιασμός της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης της περιόδου 2004 – 2009 προκάλεσε σπατάλη 12 δισεκατομμύρια 384 εκατομμύρια €. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχτισε τις βάσεις την περίοδο 2010 – 2012 για την μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης μέχρι το 2014. Από τα 6,4 δισ. που παραλάβαμε το 2009 από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μειώσαμε σταθερά τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη για να καταλήξει το 2014 στα 2,6 δισ. ευρώ και την συνολική εξοικονόμηση για το ελληνικό δημόσιο να φτάνει τα 12,4 δισ..

Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έκλεισαν και κλείνουν ως σήμερα προκλητικά τα μάτια στο μεγάλο σκάνδαλο. Είναι παραπάνω από προφανείς πλέον οι συμπτώσεις. Η συνάντηση των κομματικών τους συμφερόντων. Η αμοιβαία σιωπή, η ομερτά» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι στην υπόθεση αυτή, σκοπίμως έχει στοχοποιηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, που, όπως σημείωσε, είναι ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον χώρο του φαρμάκου. «Είναι χαρακτηριστικό βέβαια ότι η ΝΔ δεν βρήκε μια λέξη να πει για τη σκευωρία και την παράνομη διαδικασία σε βάρος του. Το «σύστημα Ρασπούτιν» παραμένει ακόμη ζωντανό. Και συντηρεί το τοξικό κλίμα που το ίδιο έχει δημιουργήσει. Προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να νομιμοποιήσει αναδρομικά τη διάτρητη και κατευθυνόμενη διαχείριση της υπόθεσης τα τρία τελευταία έτη. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σε αυτή την υπόθεση…» συνέχισε η κ. Γεννηματά.

Κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι πριν καν διαβιβασθεί ο φάκελος που εξετάζεται σήμερα στη Βουλή, έσπευσαν να βγάλουν ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα «και ο μεν κ. Τσίπρας να υποδυθεί πρόωρα τον πολιτικά διωκόμενο, ο δε κ. Μητσοτάκης να πουλήσει γενναιοδωρία και δήθεν πολιτικό πολιτισμό». «Εμείς, δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν και απαιτούμε τη διερεύνηση της υπόθεσης από μηδενική βάση, χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις...».

«Η προηγούμενη κυβέρνηση αξιοποίησε την υπόθεση Novartis ως πλατφόρμα για να στηρίξει και να οικοδομήσει μια ολόκληρη σκευωρία. Μοναδικός της στόχος, η σπίλωση και η εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων.

Είναι, λοιπόν, σαφές ότι η υπόθεση Novartis δεν αποτελεί μόνο ένα σοβαρό σκάνδαλο στον νευραλγικό χώρο του φαρμάκου. Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, η ύπαρξη και η λειτουργία ενός σκοτεινού παραδικαστικού συστήματος. Ένα παραδικαστικό σύστημα που γεννήθηκε μέσα από τα σπλάχνα ενός τμήματος της Δεξιάς. Αλλά τα τελευταία χρόνια ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνος που το υιοθέτησε πλήρως και το καρπώθηκε. Απροκάλυπτα και αδίστακτα. Η δήθεν «Πρώτη Φορά Αριστερά» δεν ένιωσε κανένα δισταγμό, καμία ντροπή όταν τοποθετούσε στη νευραλγική θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης τον πρώην διοικητή των Μυστικών Υπηρεσιών της κυβέρνησης Καραμανλή», συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.

«Είναι πραγματικά ανατριχιαστικά όσα περιέχονται στη διαβιβασθείσα δικογραφία. Η εικόνα ανώτατων κυβερνητικών και εισαγγελικών οργάνων να περιπλέκονται σε ένα «χορό» παρεμβάσεων και συναλλαγών, προκαλεί κάθε πολίτη. Προσβάλλει βάναυσα το δικαιικό μας σύστημα, πλήττει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της. Το χρέος της πολιτικής τάξης προς τους πολίτες και τη Δημοκρατία μας: να εγγυηθούμε ότι τα πλήγματα θα αποκατασταθούν, οι θεσμοί του Κράτους Δικαίου θα μείνουν όρθιοι και η Δικαιοσύνη μας θα κάνει επιτέλους την επιβαλλόμενη από τα πράγματα αυτοκάθαρση…Θα πρέπει να σταλεί προς όλες τις κατευθύνσεις ένα ισχυρό μήνυμα: Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη Δικαιοσύνη, με το Κράτος Δικαίου. Κανείς δεν μπορεί να προσβάλλει τη Δημοκρατία μας και τους θεσμούς της. Το λέμε καθαρά ότι για εμάς η διερεύνηση και αποκάλυψη της σκευωρίας δεν είναι ζήτημα ρεβανσισμού. Δεν είναι προσωπική υπόθεση των στελεχών μας που χτυπήθηκαν άδικα από το σκοτεινό σύστημα. Είναι ζήτημα Δικαιοσύνης, Δημοκρατίας. Και πρέπει να υπάρξει εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης» τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και κλείνοντας την ομιλία της προειδοποίησε: «Βγάλτε από το μυαλό σας οποιαδήποτε σκέψη για δήθεν αναρμοδιότητα της επιτροπής η άλλα δικονομικά προσχήματα για τη fast track αναπομπή του φακέλου στην δικαιοσύνη. Δεν θα ανεχτούμε την επανάληψη της παρωδίας του 2018, με αντιστροφή ρόλων.

Οι πολίτες δικαιούνται και ζητούν από εμάς απαντήσεις. Η Βουλή μπορεί και πρέπει να σκάψει βαθιά στη λάσπη και οι υπεύθυνοι, σε όποιο επίπεδο κι αν έδρασαν, θα πρέπει να κατονομαστούν και να κληθούν να λογοδοτήσουν στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Γιατί εκτός από εισαγγελείς, «υπάρχουν και δικαστές στην Αθήνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση