GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο - Αλλαγή στον αριθμό των θητειών στις ομοσπονδίες

Περιορισμό τριών θητειών για τους προέδρους και δύο θητειών για τα εκτελεστικά μέλη αθλητικών ομοσπονδιών, εισάγει το νομοσχέδιο του ...

Περιορισμό τριών θητειών για τους προέδρους και δύο θητειών για τα εκτελεστικά μέλη αθλητικών ομοσπονδιών, εισάγει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που δόθηκε σήμερα Δεύτερα για δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με το άρθρο 49 του προτεινόμενου σχεδίου νόμου, ο περιορισμός αυτός έχει αναδρομική ισχύ, δηλαδή συνυπολογίζονται οι προγενέστερες θητείες κάθε προσώπου.

Παράλληλα, όπως είχε προαναγγείλει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με το νομοσχέδιο αναστέλλεται ως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 η εφαρμογή μιας σειράς διατάξεων που περιλαμβάνονταν στο νόμο Βασιλειάδη (ν. 4603/2019) και αφορούν τον τρόπο εκλογής των διοικητικών συμβουλίων των αθλητικών ομοσπονδιών (ποσόστωση φύλου, εκλογικό σύστημα κλπ.).

Το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου νόμου αφορά την κύρωση της σύμβασης Macolin, σχετικά με την πρόληψη και καταστολή της χειραγώγησης αγώνων, ενώ υπάρχουν και δύο άρθρα που αυστηροποιούν το νομικό πλαίσιο σχετικά με τα φαινόμενα βίας.

Το άρθρο 44 προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι ένα έτος και χρηματικό πρόστιμο, αν οποιοσδήποτε μη έχων το σχετικό δικαίωμα να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο ή στα αποδυτήρια, με σκοπό την διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα ή την πρόκληση επεισοδίων. Οι ποινές ισχύουν και αν το αδίκημα τελεστεί αμέσως πριν την έναρξη ή αμέσως μετά τη λήξη μίας αθλητικής αναμέτρησης.

Επίσης, το άρθρο 45 επεκτείνει την ισχύ την κυρώσεων για επεισόδια, ακόμη κι αν αυτά σημειωθούν σε τόπο και χρόνο που δεν συνδέονται με συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση, εφόσον έχουν σαφή αθλητική αναφορά και αθλητικό υπόβαθρο (πρόβλεψη για «ραντεβού» μεταξύ οπαδών).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση