GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίτροπος Ανταγωνισμού ΕΕ: Δεν υπάρχει λόγος παρέμβασης για την απομάκρυνση Θάνου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν βλέπει λόγο να παρέμβει στην υπόθεση της απομάκρυνσης της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, εκφ...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν βλέπει λόγο να παρέμβει στην υπόθεση της απομάκρυνσης της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, εκφράζοντας παράλληλα την πλήρη εμπιστοσύνη της στις αποφάσεις που θα λάβει η Ελληνική Δικαιοσύνη, διαμήνυσε η αρμόδια Επίτροπος, Margrethe Vestager.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, η κ. Vestager διευκρινίζει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε το δικαίωμα να νομοθετήσει επιπρόσθετους κανόνες για τον διορισμό στελεχών σε Ανεξάρτητες Αρχές, καθότι η σχετική κοινοτική οδηγία που έχει επικαλεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ορίζει μόνον τις ελάχιστες απαιτούμενες προστασίες.

Η Επίτροπος ξεκαθαρίζει επίσης ότι καθότι η προθεσμία για ενσωμάτωση της οδηγίας αυτής στο εθνικό δίκαιο εκπνέει τον Φεβρουάριο του 2021, η νομική εφαρμογή της είναι λιγότερο απόλυτη από ό,τι θα ήταν εάν η διορία είχε ήδη παρέλθει.

«Υπό τις περιστάσεις αυτές, δεν φαίνεται αιτιολογημένη η ανάληψη περαιτέρω ενεργειών σε αυτό το στάδιο», αναφέρει η κυρία Vestager.

Η κυρία Θάνου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απομάκρυνσής της, με την Επίτροπο να επισημαίνει πως οι Βρυξέλλες έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στην «αμερόληπτη κρίση» των Ελλήνων δικαστών.

Πηγή πληροφοριών: dikastiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση