GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διάλογοι- σοκ αστυνομικών που εκβίαζαν επιχειρηματίες: «Αν ακουστεί το παραμικρό θα σε σκίσω»

Τους διαλόγους μεταξύ επιχειρηματία και αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος συνελήφθη μαζί με συνάδελφό του για δωροληψία που κατέγραψαν...

Τους διαλόγους μεταξύ επιχειρηματία και αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος συνελήφθη μαζί με συνάδελφό του για δωροληψία που κατέγραψαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".

Ο αστυνόμος Α’, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και τη δικογραφία που σχηματίστηκε, φέρεται να ζήτησε χρήματα προκειμένου να… μεσολαβήσει για να μειωθεί το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον επιχειρηματία από την Επιθεώρηση Εργασίας επειδή φέρεται να απασχολούσε αλλοδαπούς χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Μάλιστα, ζήτησε από τον καταγγέλλοντα άνδρα να βρεθούν στις 23 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του, λέγοντάς του πως μπορούσε να τον βοηθήσει ώστε να μειωθεί το πρόστιμο που θα του επιβληθεί από 10.500 ευρώ σε 1.500 ευρώ για τον κάθε αλλοδαπό. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται επίσης να του ζήτησε το ποσό των 10.000 ευρώ για να «πληρώσω κάποιον άνθρωπο στην Επιθεώρηση Εργασίας».

Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που είχε ο επιχειρηματίας, ο οποίος καταγράφηκε από ειδική ηλεκτρονική συσκευή εικόνας και ήχου που είχαν «φορέσει» στο θύμα των αστυνομικών οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ.

Επιχειρηματίας: «Ωραία, ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ. Να σας δώσω τα χρήματα;».

Αστυνόμος: «Κάτσε λίγο. Δώσ’ τα μου. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Αν ακουστεί ότι είπες το παραμικρό θα σε σκίσω!».Σε αυτό φαίνεται πως η δωροληψία ήταν σε γνώση και του δεύτερου αξιωματικού.

Yπαστυνόμος: «Δεν θέλω επ’ ουδενί, επ’ ουδενί όμως, να ακουστεί τίποτα για τη δικιά μας υπηρεσία ή για το δικό μου όνομα».

Αστυνόμος: «Αν ακουστεί ότι είπες το παραμικρό θα σε σκίσω, να το ξέρεις!».

Επιχειρηματίας: «Όχι, προς Θεού, προς Θεού, μα τι λέτε τώρα».

Υπαστυνόμος: «Εντάξει; Και ούτε θα αρχίσετε να λέτε δεξιά και αριστερά τη σκαπούλαρα και οτιδήποτε».

Επιχειρηματίας: «Από από όλη μου την εταιρία και την οικογένειά μου, ο αδερφός μου ξέρει επειδή είμαστε συνέταιροι και το κάνουμε μαζί. Κανείς άλλος δεν το έχω συζητήσει με κανέναν».

Αστυνόμος: «Κουβέντα σε κανέναν».

Επιχειρηματίας: «Ούτε καν με τη λογίστριά μου, τίποτα».

Σε ένα άλλο σημείο των διαλόγων, όπου ο αστυνόμος της υπηρεσίας έχει λάβει ήδη τα χρήματα, ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε την εξής στιχομυθία:

Αστυνόμος: «Θα με προσκυνάς εν τέλει.».

Επιχειρηματίας: «Εκτιμώ πάρα πολύ τη βοήθειά σας γιατί είχα αγχωθεί πάρα πολύ με αυτό το θέμα».

Αστυνόμος: «Αυτά όλα ειλικρινά σου μιλάω, στην τσέπη μου θα μείνουν ελάχιστα, είναι για άλλους ανθρώπους, για να μπορέσουμε να… δεν το κοινοποίησαν δεν έκανα τίποτα, αλλά και εσύ μη βγεις έξω και λες».

Επιχειρηματίας: «Όχι, τίποτα».

Ο αξιωματικός της υπηρεσίας επέμεινε να ζητάει εχεμύθεια για την ανταλλαγή των χρημάτων και συνέχισε να προειδοποιεί τον επιχειρηματία να μην αποκαλύψει σε κανέναν τη συναλλαγή τους:

Αστυνόμος: «Και τους Κρητικούς τους αγαπάμε ιδιαίτερα, αλλά μη βγεις έξω και λες ότι τους μπάτσους τους γ@@σα και.».

Υπαστυνόμος: «Εγώ δεν θέλω».

Επιχειρηματίας: «Όχι, όχι προς Θεού, προς Θεού. Εγώ εκτιμώ πάρα πολύ που με βοηθήσατε».

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στην πρώτη συνάντησή του με τον επιχειρηματία, σύμφωνα με την έρευνα, είχε… διασφαλίσει ότι δεν τον ηχογραφούσε ελέγχοντας ακόμη και το κινητό του τηλέφωνο. Ωστόσο παρέλειψε να σκεφτεί ότι τον κατέγραφε στη δεύτερη και τελευταία συνάντηση που είχε ο επιχειρηματίας με αστυνομικό την περασμένη Τρίτη για να «κλείσει η υπόθεση».

Εκεί, όπως ανέφερε η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο αξιωματικός του είπε… χαμηλόφωνα πως άλλαξε τις καταθέσεις των Πακιστανών και ότι «η υπόθεση θα μείνει εκεί και δεν θα ανακατευτεί καθόλου η Επιθεώρηση».

Δεν υπολόγισε, ωστόσο, πως οι αστυνομικοί της υπηρεσίας ήταν έξω από το γραφείο και με την ανταλλαγή των προσημειωμένων χρημάτων εισέβαλαν στο κτίριο και πέρασαν χειροπέδες στους δύο αστυνομικούς. «Την πάτησα», αναφώνησε ο αστυνόμος…

«Ποτέ μου δεν του ζήτησα τα 10.000 ευρώ που αναφέρει ψευδώς ούτε τον παρότρυνα να πάει στην τράπεζα να μου τα φέρει και ουδέποτε επέστρεψε, αφού έφυγε, στο γραφείο μου. Απορία αλλά και αγανάκτηση προκαλεί ο ισχυρισμός του ότι εγώ δήθεν θα άλλαζα την κατάθεσή των συλληφθέντων Πακιστανών», ανέφερε ο αστυνόμος στη χθεσινή του απολογία ενώπιον του ανακριτή.

«Σε σχέση με την ημέρα σύλληψής μου πρόκειται για μια πολύ καλά σκηνοθετημένη ενέργεια του καταγγέλλοντος σε βάρος μου προς ίδιον όφελος. Προέβη σε ψευδή καταγγελία», πρόσθεσε ο αστυνόμος. Ο αστυνόμος και ο υπαστυνόμος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση