GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μηταράκης: Ό,τι αναλογεί σε κάθε συνταξιούχο θα καταβληθεί - ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν έχουν να ανησυχούν για απολύτως τίποτα οι συνταξιούχοι, ό,τι τους αναλογεί θα πληρωθεί από την κυβέρνηση», είπε ο υφυπουργός Κοι...

«Δεν έχουν να ανησυχούν για απολύτως τίποτα οι συνταξιούχοι, ό,τι τους αναλογεί θα πληρωθεί από την κυβέρνηση», είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι είναι «δεδομένο ότι θα συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Στην ερώτηση για το τρόπο και τον χρόνο που θα καταβληθούν τα αναδρομικά, βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, απάντησε πως «έχουμε δει μόνο τις περιλήψεις των πέντε αποφάσεων», για να εξηγήσει ότι, «πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειες» των αποφάσεων για να απαντήσουμε.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι, «δημιουργούνται θέματα για τις επικουρικές συντάξεις και τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών», για τα οποία «πρέπει να νομοθετήσουμε άμεσα, για να συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις του ΣτΕ».

Όπως επίσης εξήγησε ο Νότης Μηταράκης, «η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ», ωστόσο «πρέπει νομοθετήσουμε το συντομότερο».

Διέψευσε το ενδεχόμενο μείωσης σε συντάξεις και εξηγώντας το από πού θα αντληθούν τα κονδύλια για την καταβολή των αναδρομικών, είπε δεν υπάρχει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2020, αλλά θα πρέπει όμως να βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος. «Έχουμε τονίσει ότι θα δοθούν, χωρίς όμως να τεθεί σε κίνδυνο το ασφαλιστικό σύστημα», τόνισε.

Κληθείς να απαντήσει στο αν θα δοθεί «δώρο Χριστουγέννων ή Πάσχα στους συνταξιούχους», είπε ότι «δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από την απόφαση του ΣτΕ».

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση