GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κούρδοι της Συρίας: Ενδεχόμενες συνομιλίες με τη Δαμασκό

Αξιωματούχος των Κούρδων της Συρίας σχολίασε πως οι Αρχές στη βόρεια Συρία, των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι, μπορεί να αρχίσουν συνομι...

Αξιωματούχος των Κούρδων της Συρίας σχολίασε πως οι Αρχές στη βόρεια Συρία, των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι, μπορεί να αρχίσουν συνομιλίες με τη Δαμασκό και με τη Ρωσία για να καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί στην ασφάλεια σε περίπτωση που οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρήσουν πλήρως από την περιοχή των συνόρων με την Τουρκία.

Η δήλωση του Μπαντράν Τζία Κουρντ στο Reuters αντανακλά τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι υπό τους Κούρδους δυνάμεις στη βόρεια Συρία μετά τη μερική αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων που προστάτευαν ουσιαστικά την περιοχή από τουρκική επίθεση.

Οι ΗΠΑ απέσυραν τη Δευτέρα, 50 μέλη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων από ένα τμήμα των τουρκικών συνόρων, ανοίγοντας τον δρόμο για να πραγματοποιήσει η Τουρκία την από καιρό επαπειλούμενη επιδρομή της εναντίον των δυνάμεων των Κούρδων της Συρίας, τις οποίες θεωρεί τρομοκρατικές.

Οι υπό τους Κούρδους Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) περιέγραψαν την απόφαση σαν «πισώπλατη μαχαιριά». Με αιχμή τους την κουρδική πολιτοφυλακή YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού), οι SDF διαδραμάτισαν μείζονα ρόλο στην υπό τις ΗΠΑ εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

«Αν η Αμερική εκκενώσει την περιοχή και ιδιαίτερα τη μεθοριακή περιοχή, σίγουρα εμείς, ως αυτοδιοίκηση και ως οι SDF, θα αναγκασθούμε να εξετάσουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές», δήλωσε ο Τζία Κουρντ στο Reuters.

«Εκείνη τη στιγμή μπορεί να διεξαγάγουμε συνομιλίες με τη Δαμασκό ή με τη ρωσική πλευρά για να καλύψουμε το κενό ή να εμποδίσουμε την τουρκική επίθεση, έτσι μπορεί να υπάρξει εξέλιξη σ' αυτό και μπορεί να γίνουν συναντήσεις και επαφές στην περίπτωση που υπάρξει κενό», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση