GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΤΙ ΕΙΝΑΙ αυτό που συμβαίνει στην Χιλή...

Harris Georgiou   Στη Χιλή 1,5 εκατομμύριο πολίτες έχουν βγει στους δρόμους. Η χώρα είναι εδώ και χρόνια το όνειρο του Πινοσέτ ('80)...

Harris Georgiou 
Στη Χιλή 1,5 εκατομμύριο πολίτες έχουν βγει στους δρόμους. Η χώρα είναι εδώ και χρόνια το όνειρο του Πινοσέτ ('80), με ιδιωτικοποιημένα τα πάντα, από τις πρώην δημόσιες υπηρεσίες και την ασφάλιση μέχρι το νερό. Οι κάτοικοι των πόλεων πίνουν αφαλατωμένο νερό γιατί τα φυσικά αποθέματα είναι αγορασμένα από εταιρίες και χρησιμοποιούνται σε ορυχεία χρυσού.
 Τα διεθνή ΜΜΕ λένε ότι οι διαδηλώσεις γίνονται ενάντια στην "κοινωνική αδικία", ενώ στην πραγματικότητα είναι το φυσικό αποτέλεσμα του ανεξέλεγκτου νεοφιλελευθερισμού και του ιδιωτικού κέρδους πάνω από όλα. Αυτό που συμβαίνει εδώ και μερικές μέρες στη Χιλή δεν είναι άλλη μια "χρωματιστή επανάσταση" με κατσαρόλες. Είναι κανονική, αυθόρμητη, μαζική και πάνω από όλα πολιτική. 
Η φωτο, ίσως η καλύτερη της χρονιάς, είναι από το Σαντιάγκο (Susana Hidalgo). Μια πυραμίδα ανθρώπων με σημαίες και στην κορυφή αυτή των Mapuche, ομάδας φυλών ιθαγενών της Παταγονίας, οι οποίοι μοιράζονται κοινές αξίες συλλογικότητας και κοινή ιστορία πολέμων απέναντι στους Ισπανούς κατακτητές.
#Chile #Santiago #NoJusticeNoPeace

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση