GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ερώτηση προσφυγόπουλου στη Μόρια που συγκλονίζει: “Μαμά, γιατί με έφερες πίσω στον πόλεμο;” - ΒΙΝΤΕΟ

Γροθιά στο στομάχι είναι η μαρτυρία μίας ψυχολόγου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, η οποία περιγράφει στην κάμερα τα όσα της είπαν πρόσφυγες κ...

Γροθιά στο στομάχι είναι η μαρτυρία μίας ψυχολόγου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, η οποία περιγράφει στην κάμερα τα όσα της είπαν πρόσφυγες και μετανάστες, που διαμένουν στη Μόρια, έπειτα από τη φονική πυρκαγιά.
“Όταν ξέσπασε η φωτιά στην Μόρια, ήρθαμε στην κλινική μας, για να παράσχουμε επείγουσα ψυχολογική υποστήριξη στους ανθρώπους που ήταν μάρτυρες του συμβάντος. Θυμάμαι κυρίως μια γυναίκα που καθόταν σε μια αναπηρική καρέκλα. Δεν μπορούσε καν να μιλήσει, μόνο έκλαιγε. Επειτα από μια ώρα ζήτησε το σημειωματάριο μου και μου έγραψε ότι ένιωθε ανίκανη να προστατέψει τα παιδιά της. Και το μικρότερο παιδί της τη ρώτησε: ‘Μαμά, γιατί με έφερες πίσω στον πόλεμο;’”.
Η ψυχολόγος αφηγείται στη συνέχεια: “Αμέσως μετά τη φωτιά, ένα κορίτσι ήρθε κοντά μου, άρχισε να με χτυπά και με ρωτούσε εάν μπορώ να αισθανθώ τον πόνο της. Και μου είπε ότι ακόμη κι αν της έδινα όλα τα φάρμακα του κόσμου θα πρέπει να επιστρέψει (στη Μόρια) και να ξαναβιώσει αυτές τις απάνθρωπες συνθήκες κάθε ημέρα”.
Όπως αναφέρει η ψυχολόγος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, πολλά παιδιά στη Μόρια “αποτραβιούνται από τη ζωή”, δηλαδή σταματούν να μιλούν, σταματούν να αλληλεπιδρούν το ένα με το άλλο. Ορισμένα παιδιά σταματούν να τρώνε και κάποια άλλα κάνουν κακό στον εαυτό τους, θέλοντας να βάλουν τέλος στη ζωή τους. “Η Μόρια δεν είναι ασφαλές μέρος για κανένα παιδί. Είμαστε στην Ευρώπη και συνεχίζουμε να τραυματίζουμε την παιδική τους ηλικία κάθε μέρα”, καταλήγει η ψυχολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση