GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαρίτσης: Η Ν.Δ. πολιτεύεται με όρους πρόσκαιρου μικροκομματικού συμφέροντος

«Ο πρωθυπουργός παραμένει σιωπηλός απέναντι στις ρατσιστικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματός του», δηλώνει ο εκπρόσ...

«Ο πρωθυπουργός παραμένει σιωπηλός απέναντι στις ρατσιστικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματός του», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή».

O κ. Χαρίτσης επικρίνει τη ΝΔ ότι «πολιτεύεται με όρους πρόσκαιρου μικροκομματικού συμφέροντος», ότι «αδυνατεί να απαντήσει ομόφωνα σε κρίσιμα πολιτικά ερωτήματα» και σχολιάζει πως «ενδεχομένως, μάλιστα, να θεωρούν στην κυβέρνηση ότι η διγλωσσία τους συμφέρει».

Σημειώνει ότι «η ελληνική κοινωνία διαθέτει αντανακλαστικά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης» και ότι «πρέπει να ορθώσουμε ένα τείχος αντίστασης στο ρατσισμό, να πούμε ένα μεγάλο "ως εδώ", να στηρίξουμε και να συνδεθούμε με έμπρακτες πολιτικές αλληλεγγύης».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της Novartis, ο κ. Χαρίτσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «επενδύουν υπέρμετρα στην υποτιθέμενη σκευωρία, με στόχο τον αποπροσανατολισμό από τη διαλεύκανση του σκανδάλου», όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως επισημαίνει, θα προσπαθήσει «να σπάσει το φράγμα σιωπής και συγκάλυψης που εκκινεί από το Μέγαρο Μαξίμου και απολήγει σε μεγάλα επιχειρηματικά και δημοσιογραφικά συγκροτήματα».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «το φορολογικό νομοσχέδιο, όπως και όλες οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποτυπώνει την ταξική μεροληψία της ΝΔ» και σχολιάζει ότι «πήγαν "περίπατο" οι δήθεν ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη και μαζί οι ψευδείς προεκλογικές τους υποσχέσεις».

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «πέρα από την ανάδειξη της ανεπάρκειας της κυβέρνησης της ΝΔ και την προσπάθεια ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου, στόχος του είναι η συγκρότηση ενός συνεκτικού προγράμματος διακυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση