ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Τσοβόλας: Υπαίτιοι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ για την αναβολή της συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής

Share it:
“Θεωρώ ότι υπαίτιοι αποκλειστικά είναι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, που επιμένουν σε μία απόφαση που ξέρουν πολύ καλά και οι ίδιοι ότι είναι αυθαίρετη, παράνομη και θα δημιουργήσει ακυρότητα στο μέλλον εάν επιμείνουν”, είπε μεταξύ άλλων ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Νίκο Ρογκάκο, σχετικά με την αναβολή της χθεσινής συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
“Σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, η επιτροπή αυτή λειτουργεί ως εισαγγελέας πλημμελειοδικών που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση. Λειτουργεί δηλαδή ως ποινικός εισαγγελέας και εφαρμόζονται διατάξεις του κώδικα ποινικής δικονομίας που ισχύουν για κάθε πολίτη όταν γίνει μία μήνυση. Η διάταξη λέει ρητά ότι δεν μπορεί ο εισαγγελέας που κάνει αίτηση εξαίρεσης κάποιου άλλου μέλους, μόνος του να δικάζει και να αποφαίνεται της αιτήσεως, διότι πρέπει να κριθούν από δικαστικό συμβούλιο εάν είναι νόμιμοι οι λόγοι που επικαλείται αυτός που υποβάλει την αίτηση. Επομένως, είναι σαφές ότι είναι παράνομο αυτό που γίνεται”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσοβόλας και πρόσθεσε:
“Αφού είναι η παράνομη η απόφαση που πήρε η πλειοψηφία για εξαίρεση, είναι απλό να ανακαλέσει την απόφαση για την εξαίρεση και να προχωρήσει κανονικά η επιτροπή... Εάν θέλουν πράγματι να προχωρήσει η επιτροπή είναι να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση, να παραμείνουν στην επιτροπή οι δύο που ζητείται η εξαίρεση τους και να προχωρήσει κανονικά. Είναι τόσο απλό”
Ακούστε το ηχητικό:
Share it:

Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση