GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ για την ...ορυγματοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη στο Ηράκλειο Αττικής

Σε συνέχεια της επιτυχημένης συγκέντρωσης των κατοίκων Ηρακλείου Αττικής στη Βίλα Στέλλα στις 14 Νοεμβρίου 2019 για το θέμα της Υπογειοπο...

Σε συνέχεια της επιτυχημένης συγκέντρωσης των κατοίκων Ηρακλείου Αττικής στη Βίλα Στέλλα στις 14 Νοεμβρίου 2019 για το θέμα της Υπογειοποίησης της Μελίνας Μερκούρη, ακολούθησε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το ίδιο θέμα, το οποίο ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση και στο οποίο παρευρέθηκαν δεκάδες κάτοικοι για να θέσουν ερωτήματα στους μελετητές του έργου.

Σας ενημερώνουμε για τα εξής:
Στα πολλά και καίρια ερωτήματα των κατοίκων, των επικεφαλής των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, οι μελετητές του έργου, δεν έδωσαν σαφείς και ουσιαστικές απαντήσεις, ενώ τα περισσότερα ερωτήματα έμειναν αναπάντητα. Η δε παρουσίαση της συγκοινωνιολογικής μελέτης ήταν ελλειπής, δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα και σύγχυση για την αποτελεσματικότητα του σχεδιαζομένου έργου.

Πιο συγκεκριμένα παρατηρήθηκαν πεζοδρομήσεις, χωρίς να είναι σαφής ο τρόπος πρόσβασης των κατοίκων που διαμένουν στους δρόμους αυτούς, η πρόσβαση των ΑΜΕΑ, η διέλευση των μαθητών.

Διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι δεν πρόκειται για πλήρη υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη, αλλά για ορυγματοποίηση. Στα 750 μέτρα του έργου, μόνο τα 350 προβλέπονται να είναι υπογειοποιημένα, ενώ τα υπόλοιπα τμήματα πριν και μετά της Πλατείας του ΗΣΑΠ θα είναι σε όρυγμα με κλίση καθοδική και ανοδική.

Το δε πλάτος του δρόμου θα ξεκινάει από 4,5 μέτρα και θα καταλήγει σε 3,50 μέτρα, λόγω του περιορισμού της υπάρχουσας γέφυρας του ΗΣΑΠ. Εκ των πραγμάτων η μονή λωρίδα του έργου θα δημιουργεί προβλήματα. Σε δε ερώτηση προς τους μελετητές σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος τι θα γίνει, η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι τα αυτοκίνητα που θα ακολουθούν, θα ανεβαίνουν το παρακείμενο πεζοδρόμιο, για να αποφεύγουν το εμπόδιο!!!! Το δε βάθος του ορύγματος θα φθάνει τα 4,5 μέτρα, πράγμα που θα δίνει δυνατότητα να διέρχονται οχήματα βαρέος τύπου. Οι μελετητές φυσικά σ΄ αυτή την ερώτηση απάντησαν ότι θα υπάρχει σήμανση και όριο κάτω από 5 τόννους. Ποιος θα αστυνομεύει τη τήρηση του ορίου; H εμπειρία μας από το παρελθόν δείχνει ότι δε θα τηρείται ούτε το όριο, ούτε η ταχύτητα των διερχομένων οχημάτων, με συνέπεια ατυχήματα.

Έκπληξη επίσης προκάλεσε και στις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά και στους κατοίκους, ότι οι μελετητές παρουσίασαν διαφορετικούς αριθμούς προβλεπόμενων διερχομένων αυτοκινήτων. Προεκλογικά γινόταν λόγος για 25.000 τουλάχιστον αυτοκίνητα που θα διέρχονται ημερησίως από το εν λόγω έργο, ενώ στην τελευταία τοποθέτησή τους, ο αριθμός μειώθηκε από τους μελετητές στα 13.000 οχήματα ημερησίως. Το ίδιο αλλά αντίστροφα συνέβη και με τον αριθμό αυτοκινήτων που διέρχονται την οδό Πολυτεχνείου, δηλαδή προεκλογικά ο αριθμός των διερχομένων αυτοκινήτων ανερχόταν στα 8.800 ημερησίως, ενώ σήμερα παρουσιάζεται ο αριθμός των 10.000 διερχομένων αυτοκινήτων. Τι μεσολάβησε για αυτή την αλλαγή;

Καθώς δεν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη, τα ερωτήματα των κατοίκων περί αυξημένης ρύπανσης και ηχορύπανσης δεν απαντήθηκαν. Στην ερώτηση για τοποθέτηση ηχοπετασμάτων, οι μελετητές απάντησαν ότι δεν προβλέπονται.

Ο κ. Δήμαρχος στον επίλογο της τοποθέτησής του αναφέρθηκε μόνο στις γειτονιές άνω των γραμμών του ΗΣΑΠ, κατονομάζοντας μια μια τις οδούς που έχουν αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων, τονίζοντας ότι το έργο θα ανακουφίσει τις συγκεκριμένες γειτονιές του Ηρακλείου. Είναι προφανές ότι ο κ. Δήμαρχος δεν θεωρεί γειτονιές τους δρόμους από την κάτω πλευρά των γραμμών του ΗΣΑΠ, καθώς δεν αναφέρθηκε παρά μόνο στην οδό Μαρίνου Αντύπα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το πρόβλημα θα αφορά μόνο λίγα σπίτια της εν λόγω οδού. . Επίσης σημαντικό πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και οι κάτοικο της οδού Μελίνας Μερκούρη και των παρακείμενων δρόμων. Αναρωτιόμαστε λοιπόν όλες οι κάθετες και οι παράλληλες οδοί, των σημείων εισόδου και εξόδου του ορύγματος, κάποιες από τις οποίες θα αντιδρομηθούν και θα επιφορτιστούν με ακόμα μεγαλύτερη κίνηση από την σημερινή, δεν ανήκουν στον αστικό ιστό του Δήμου μας; Τέλος μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει και η οδός Ιφιγενείας, η οποία θα επιβαρυνθεί με ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα απ΄ ότι σήμερα, λόγω της διαμπερούς διαδημοτικής διέλευσης οχημάτων, φορτηγών που θα προτιμούν ασφαλώς την δωρεάν διέλευση μέσα από τον ΔΗΜΟ ΜΑΣ και όχι η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ. Ο κ. Δήμαρχος με την στάση που κράτησε στο Δ.Σ. δείχνει ότι εξακολουθεί να εθελοτυφλεί ως προς τα προβλήματα ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ, εκτός της ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

Και η ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ, οι κάθετες οδοί Μικροπούλου, Πέτρουλα, Ακροπόλεως, Φιλοθέης, Απόλλωνος, Κηφισίας, Παπαιωάννου κ.ά, η Μελίνας Μερκούρη, η Κουντουριώτου, η Ελευθερίου Βενιζέλου κ.ά, επιβαρύνονται καθημερινά από μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων που διέρχονται και σταθμεύουν ανεξέλεγκτα.

Για να γίνει όλο αυτό θα χαλάσει το ΘΕΑΤΡΑΚΙ, το οποίο ουδέποτε ο Δήμος το είδε θετικά, για να το αναδείξει ως χώρο πολιτιστικό. Και το οποίο κατασκευάστηκε με χρήματα του ΛΑΟΥ.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00 ΣΤΗΝ ΒΙΛΑ ΣΤΕΛΛΑ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση